A bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában a Győri Audi ETO KC magabiztos, 20-29-es győzelmet aratott a Debrecen vendégeként. Csapatunk 21 győzelemmel és mindösszesen egyetlen vereséggel az alapszakasz első helyén végzett. A keddi sikert követően a lányok számára a programot a hét további részére aktuális BL-ellenfelük feltérképezése, valamint az ellenük alkalmazandó taktikai elemek begyakorlása jelentette. Az ETO a megszerezhető hat pontból ötöt begyűjtve jelenleg vezeti csoportját, amellyel viszonylag kényelmes helyzetből várhatja a szombati párharcot.

Ambros Martín vezetőedző szeretné, ha csapata jobb játékkal rukkolna elő a Széchenyi Egyetem Sportcsarnokában mutatottnál, s begyűjtené a végelszámolásnál minden bizonnyal fontos szerepet jelentő két pontot:

Az elmúlt két hét egy rövid BL-szünet jegyében telt, mire használtad ki ezt a csapat felkészítését illetően?

Ambros Martín: Szerintem jót tett ez a kis lélegzetvételnyi idő. A két hét alatt játszottunk két bajnoki meccset, ahol a védekezésünkre próbáltunk különösen odafigyelni, és a kapott gólok számát illetően ez sikerült is, így elégedett vagyok a csapattal. A szünet hatására most azt látom a lányokon, hogy már meccs-éhségük van, nagyon várják az összecsapást, ami jó jel holnapra nézve.

Mire kell figyelni a holnapi, Ljubljana elleni meccsen a múltkori tapasztalatok alapján?

Ambros Martín: Nekünk az a legfontosabb, hogy a külső körülményektől függetlenítsük magunkat. Kizárólag a saját játékunkra kell koncentrálnunk, el kell érnünk, hogy mi irányítsuk a mérkőzést. Harcosan, keményen kell játszanunk, és a meccsen végig fent kell tartani a koncentrációnkat.

Bognár-Bódi Bernadett a lányok nevében nyilatkozott:

Szerinted mi a Ljubljana erőssége, és hol lehet rajtuk fogást találni?

Bognár-Bódi Bernadett: Szerintem sokat számít nekik, hogy hazai pályán játszanak. Ezen kívül biztosan bennük van a bizonyítási vágy, hiszen profi sportolók, akik minden körülmény ellenére a maximumot akarják kihozni magukból, és a jelen helyzet biztosan össze is kovácsolja őket. A mi feladatunk az, hogy ettől teljes mértékben függetlenítsük magunkat, csak magunkra figyeljünk, és ha sikerül legalább olyan jól játszani mint itthon, akkor nem lehet gond.

Hogyan látod a csapatunk összekovácsolódását belülről?

Bognár-Bódi Bernadett: Szeptemberben, amikor én elkezdtem az ETO-val a közös munkát, erőteljesen elindult a csapat összeérése, és novemberig nagyon sokat haladtunk. A VB kicsit megakasztotta ezt a folyamatot, de azóta újra magunkra találtunk, meccsről-meccsre jobban összeállunk, és egyre jobbak leszünk.

A Krim Mercator az eddig lejátszott három mérkőzés során mindösszesen két pontot szorgoskodott össze, ám céljuk az, hogy az utóbbi két vereséget feledtetve javítsanak mérlegükön, hogy aztán ott lehessenek a Budapesten megrendezésre kerülő Négyes Döntőben. Az első fordulóban a Larvik ellen elért 24-18-as sikert követően hatalmas pofonba szaladtak Montenegróban, ahol a Buducnost 30-15-re kiütötte őket. A két csapat a harmadik fordulóban nézett először farkasszemet egymással: az ETO hazai közönség előtt egy végletekig kiélezett találkozón 27-24-re múlta felül a rendkívül szervezett kézilabdát bemutató szlovénokat. Nem titkolt céljuk tehát, hogy megszakítsák a Győri Audi ETO KC veretlenségét a BL idei kiírásában. A szlovén gólokért elsősorban világklasszis átlövőjük, Andrea Penezic felel, aki jelenleg 44 találatnál jár, őt Barbara Lazovic-Varlec 34-gyel, míg Tamara Mavsar 29-cel követ.

Bajnokok Ligája Középdöntő, 4. forduló
RK Krim Mercator – Győri Audi ETO KC
Mérkőzés időpontja: 2014.03.01. 20:30
Mérkőzés helyszíne: Ljbubljana, Stozice Aréna
Közvetíti: Digi Sport 1 (20:25-ös kezdéssel)

A mérkőzésen a Charlotte Bonaventura – Julie Bonaventura francia kettős fújja a sípot.
A csoport másik mérkőzésén a Buducnost a Larviknál vendégszerepel.