A szerződés aláírásakor Kelecsényi Ernő az utánpótlás kiemelt fontosságáról beszélt, amely a Győri Audi ETO hosszú távú stratégiájának egyik alapköve. „Nagyon fontos számunkra, hogy a tehetségek felkutatásában az ETO látótere minél szélesebb legyen” – emelte ki az elnök. „Ezzel az együttműködéssel az ETO kézilabda-térkép jelentősen kibővül, amely várakozásunk szerint mind a győri, mind a magyar kézilabda javát egyaránt szolgálja. Klubunk mind szakmai módszertanát, mind a versenyeztetési rendszerét ennek szolgálatába állítja.” fejtette ki Kelecsényi Ernő.

A kozármislenyi együttműködés nemcsak a minőségi kézilabdaképzésre fordít figyelmet, hanem a programban résztvevő gyerekek oktatására is. Ezért a cél érdekében egyedülálló méretű összefogás jött létre egy magyar és egy horvát nemzetiségű általános iskola, valamint egy magyar és egy horvát nyelvű középiskola bevonásával. A jelentkező gyerekek iskolai képzését tehát alap- és középfokon is biztosítja a helyi sportegyesület. „A gyerekek képzése mellett kiemelten fontos, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű szakemberek is rendelkezésünkre álljanak” tette hozzá Kovács Tamás sportegyesületi elnök. „A Győri Audi ETO-val kötött együttműködésünknek az is kiemelt része, hogy a sikerklub edzésmódszertanait folyamatos edzőtovábbképzéssel biztosítsuk. Ebben az ETO mellett segítségünkre lesz a nagyatádi kézilabda klub éléről érkező Vártok Ákos, akinél senki nem ismeri jobban a délnyugat-magyarországi kézilabda helyzetét, illetve Mato Matijevic horvát szakmai vezető is.”

Az elmúlt hetekben elindult toborzás hatására rengeteg az érdeklődés a képzésre, és folyamatosan gyűlnek a jelentkezések a környékről, de Budapestről, Szegedről, sőt Szerbiából, Horvátországból és Romániából is.