A tíz órakor kezdődő regisztrációra már 8-10-en megérkeztek. A szervezők által előkészített dokumentumok gyors ellenőrzése, kitöltése után a sportolók fotózása is flottul megtörtént.

11 órára a lányok már javában “melegítettek” a sportcsarnokban, a szülők pedig a lelátón várták, hogy gyermekeikre milyen feladatok várnak.

A rövid megnyitón a napi programot Kovács Tamás sportegyesületi elnök ismertette, majd a szakmai stáb bemutatása következett. A kiválasztón jelen volt és aktívan részt vett Zdravko Zovko mesteredző is és természetesen a Kézisuli szakmai igazgatójaként Vártok Ákos valamint Mato Matijevics szakmai igazgató helyettes is.

A lányok egy 15-20 perces bemelegítés után 5 felmérési ponton vettek részt melyeken a motorikus képességeiket mérték fel.

A felmérések után a lányok, szülők, vezetők a kozármislenyi Két Szekér Fogadóban ebédeltek. A finom ebéd után a szakmai program ismertetése, a programban résztvevő iskolák bemutatása következett.

A kozármislenyi Janikovszky Éva általános iskola részéről Károlyiné Varga Éva igazgatónő, a pécsi Miroszláv Krlezsá iskolából Győrvári Gábor igazgató, a Kodály gimnáziumból pedig Gál Tibor igazgató adott tájékoztatást. Mindhárom intézmény igen részletes, kimerítő tájékoztatója után a szülők kérdései jöttek.

A tájékoztató után a sportolókra újabb edzés várt, ahol játék közben mutathatták meg, hogy hol tartanak jelenleg. Az alkalmi csapatok mérkőzésén kiderült, hogy nagyon sok igen tehetség gyermek jelent meg a toborzó-kiválasztóra, mint ahogy az is, hogy ahány helyről jöttek a gyerekek annyi féle fizikai állapotban, technikai fejlettségi szinten vannak.

Egy dolgot viszont mindegyik gyerekről meg lehetett állapítani: nagyon szeretnek kézilabdázni, és nagyon szeretnének a Kézisulihoz tartozni.

A mérkőzések alatt a szakmai stáb árgus szemmel figyelte a jelentkezők minden mozdulatát és folyamatosan konzultáltak a sportolókról.

Az igen jó hangulatú, hosszú nap után rövid zárás következett, majd a lányokat egy apró meglepetés várta: minden résztvevő kapott egy Győri AUDI ETO KC felnőtt csapatáról szóló fényképet, melyet minden ETO játékos aláírt!

Vollár Jenő (főszervező): "Hosszú, de igen eredményes napon vagyunk! Gratulálok minden résztvevőnek, mert látszott, hogy apait-anyait beleadtak a mai napba. A szakmai stáb értékeli a begyűjtött információkat és Húsvét után értesíti a jelentkezőket."

forrás: kozarmislenyse.hu