A Győri Audi ETO KC egyetlen veretlen csapatként abszolválta a Bajnokok Ligája eddigi küzdelmeit. Az eddigi sikeres szereplés mindenképp bizakodásra ad okot, ám az új lebonyolítás kissé felboríthatja a papírformát, hiszen nincs lehetőség hibák kijavítására, egy meccsen kell a csapatoknak bizonyítania. Fokozott szerep hárul a hétvégi eseményen a formaidőzítésre, a keretek mélységére, valamint a küzdeni akarásra, hiszen két megerőltető napon lesznek túl az érintett csapatok.

Lássuk szombati ellenfelünket. Talán kevesen gondolták, hogy az FC Midtjylland ott lehet a végelszámolásnál, ám a fiatal erőkből álló csapat rácáfolt mind a szakértők, mind a szimpatizánsok véleményére. A korábban Ikast név alatt sikert sikerre halmozó együttes az utóbbi években képtelen volt áttörést elérni a BL-ben, ám ezt a mércét az idei szezonra sikerült megugraniuk. Azt, hogy mennyire kell komolyan venni a dánokat, mi sem bizonyítja jobban, mint a Ferencváros elleni kettős győzelmük a B-csoportban. A 2013/14-es kiírásban eddig három alkalommal vonultak le vesztesként a pályáról, a legnagyobb pofont a 22-15-ös Buducnost elleni vereség jelentette. Az 1-es számú Középdöntő-csoportban 7 pontot szerezve a második helyen jutottak tovább a Négyes Döntőbe.

A dánok vezetőedzője, Helle Thomsen a Győri Audi ETO KC-t tartja a sorozat favoritjának, akik az erős keretükön kívül a magyar szimpatizánsok buzdítását is élvezhetik.
„Mint azt mindannyian tudjuk, az elődöntőben a Győrrel találkozunk, akikkel kapcsolatban azt vártuk, hogy ők emelik magasba a Bajnokok Ligája trófeát. Természetesen ők a nagy esélyesek, nem csupán ellenünk, hanem az egész sorozatot tekintve is. Egy rendkívül erős csapattal rendelkeznek, és akkor a mögöttük álló 10.000 szurkoló támogatta hazai pálya előnyét meg sem említettem. Nem csupán a tapasztalatszerzés végett jövünk Budapestre. Egészen biztos vagyok benne, hogy egy tökéletesnél is jobb mérkőzést kell játszanunk az elődöntőben, és a Győrnek valószínűleg rossz napot kell kifognia, ha a döntőbe akarunk jutni. Mindenképp meg kell ragadnunk a lehetőségünket.” – zárta mondandóját a dán tréner.

Az FC Midtjylland jobbszélsője, Trine Ostergaard szerint hatalmas tett, hogy kvalifikálták magukat a budapesti tornára, ahol mindent megtesznek majd azért, hogy a legszebb emlékekkel vonulhassanak haza.
„Még mindig képtelen vagyok elhinni, hogy bejutottunk a Négyes Döntőbe. Egy álom vált valóra ezzel, alig várom már a Győr elleni mérkőzésünket. Vicces volt, hogy a Thüringer elleni hazai meccset követően nem ünnepeltük meg igazán a továbbjutást. Kétségtelenül az egyik legnehezebb ellenféllel nézünk szembe, ám épp ettől lesz különleges és szórakoztató. Mindent bele fogunk adni, és remélhetőleg meglepetést tudunk okozni az MVM EHF Final4-ban. Ezen a meccsen mi vagyunk az esélytelenebbek, így nincs mit veszítenünk. Úgy vélem, ha a legjobbunkat nyújtjuk, akkor lesz esélyünk ellenük. Bizonyítottuk már, hogy helyünk van a legjobb négy között, hiszen legyőztük a Buducnostot és a Vardart is, akik épp a másik elődöntőt vívják egymással.” – vélekedett csapata esélyeiről Jensen Trine Ostergaard.

A két csapat eddigi egymás elleni eredményei:
2001-2002-es szezon. EHF-kupa döntő
2002.05.12. Győri Graboplast ETO KC – Ikast Bording EH 20-25
2005.05.20. Ikast Bording EH – Győri Graboplast ETO KC 36-23

2008-2009-es szezon. Bajnokok Ligája csoportkör
2008.11.09. Győri Audi ETO KC – Ikast-Brande EH 25-27
2009.01.03. FC Midtjylland – Győri Audi ETO KC 26-27

2011-2012-es szezon. Bajnokok Ligája középdöntő
2012.02.12. Győri Audi ETO KC – FC Midtjylland 35-27
2012.02.24. FC Midtjylland – Győri Audi ETO KC 24-29


Női Kézilabda Bajnokok Ligája
MVM EHF Final4, Elődöntő
Győri Audi ETO KC – FC Midtjylland
Helyszín: Budapest, Papp László Sportaréna
Időpont: 2014.05.03. 15:00
Közvetíti: Digi Sport 1
A mérkőzésen a Diana-Carmen Florescu – Anamaria Stoia román játékvezetői páros fújja a sípot.