A budapesti Négyes Döntőn a hazai pálya előnyét fogja élvezni a Győri Audi ETO KC?

Korábban már játszottam a Papp László Sportarénában, így tudom, milyen csodálatos érzés 10.000 magyar szurkoló előtt kézilabdázni. Remélem, ez segít nekünk, de az ellenfeleink rendkívül profik, akik képesek idegenben is legjobb tudásuk szerint játszani.

Mi a véleményed az MVM EHF Final4-ról, a szezon csúcspontjáról?

Biztos vagyok benne, hogy fantasztikus torna lesz. A szurkolók nem csupán egy sportélménnyel gazdagodnak, hanem részesei lesznek a show-nak. A hangulat különleges lesz számunkra, mivel egy csapatnak sincs ekkora arénája. Nagyon jól fel kell készülnünk, hiszen 24 óra leforgása alatt játsszuk a szezon két legfontosabb mérkőzését.

Miután 2013-ban megnyerted a trófeát, mekkora esélyt adsz magatoknak a címvédésre?

A szezon kezdetekor megmondtuk, hogy a trófea megnyerése nehéz volt, ám jóval nehezebb megvédeni azt, amely immáron mindenkiben realizálódott. Rendkívül nehéz mérkőzésekre számítok mindkét napon, és azt hiszem, minden csapatnak hasonló az esélye.

A legnagyobb érdeklődést a női kézilabdázás iránt jelenleg Magyarország mutatja Európában?

Nehéz megmondani, mert minden csapatnak hatalmas rajongótábora van, ám látva őket Magyarországon a meccsek közben, úgy vélem, Magyarország az egyik legerősebb szurkolói bázissal bír jelenleg.

A Győr ellenfele a Midtjylland lesz az elődöntőben, amely párharcot a dánok „Dávid és Góliátként” emlegetnek. Egyetértesz ezzel? A Győr a legnagyobb esélyes?

Ha azt gondolják, hogy mi vagyunk Góliát, remélem, nincs igazuk.

Mit jelent számodra oly sok próbálkozás után a 2013-as BL-siker?

Életem legszebb pillanata volt a 2013. május 11-i siker, miután annyi év után magasba emelhettem a trófeát. Továbbá, a lányok egy születésnapi ajándékkal rukkoltak elő, úgyhogy összességében csodálatos érzés volt!

Mi változott, mióta Ambros Martin az új vezetőedző?

Sokat változtatott a védekezésünkön, hiszen gólszegény mérkőzéseket is meg tudunk nyerni. Ez önbizalmat adott nekünk, és így a támadásainkat gördülékenyebben tudjuk felépíteni.

A Négyes Döntőre a góllövőlista éllovasaként mész. Mennyire fontos számodra, hogy ismét megnyerd az „Aranylabdát”?

Számomra ez egyáltalán nem fontos. Akármelyik egyéni elismerésem visszaadnám csapat aranyakért cserébe.

Az ellenfeleitekkel szemben mi a legfőbb erősségetek?

Változatosság és kreativitás. Ha az ellenfél elkap bennünket egy ponton, képesek vagyunk alkalmazkodni és új megoldásokat találni a mérkőzés folyamán.

Andrea Lekics és Jovanka Radicevics távozását követően számítottál arra, hogy a Győr a sorozat egyedüli veretlen csapataként érkezik Budapestre?

Nagyon sajnáltuk Leki és Joka távozását, hiszen csapatunk a szezon végére szokott össze igazán. Ennek ellenére, úgy éreztük a nyár folyamán, hogy az új csapatunk is nagyon erős, és képesek leszünk megismételni a fantasztikus tavalyi esztendőt. Nincs jelentősége annak, hogy minden mérkőzést megnyerünk-e vagy néha veszítünk egyet, elvégre a vereségből lehet a legtöbbet tanulni.

 

Katarina Bulatovic szerint egyenlő feltételek várják a csapatokat, de szeretne az ETO-val is felérni a klubkézilabdázás csúcsára.

"Látványos esemény lesz a budapesti, de személy szerint sajnálom, hogy nem a régi rendszer szerinti elődöntő és finálé kerül lebonyolításra. Mindenki számára új kihívás lesz a mostani. Nem foglalkozunk sokat azzal, hogy „hazai” pályán játszunk, hiszen mindenki számára ugyanazok lesznek a feltételek. Hiszem, hogy a lelátóról a megfelelő támogatást kapjuk majd, ami az egész szezon során érezhető volt. A vágyam az, hogy a Győri Audi ETO KC és a Buducnost vívják a döntőt. Nagyon szeretném, hogy mindez így legyen, s boldog vagyok, hogy mindkét csapat ott van a legjobb négy között. Mindezek előtt természetesen mindkét csapatnak ki kell harcolnia a döntőbe jutást. Abban az esetben, ha a Buducnosttal kerülünk össze, félreteszem az érzéseim, és mindent megteszek azért, hogy Európa csúcsára felérjek.”