A májusi esőről tudjuk, az idei május első hétvégéjétől pedig reméljük, hogy aranyat ér a Győri Audi ETO KC számára. Mint ismeretes, a címvédő mellett a dán FC Midtjylland, a macedón Vardar Szkopje, valamint a montenegrói Buducnost Podgorica jutott a női kézilabda Bajnokok Ligájában első alkalommal megrendezett Final Fourba. A Papp László Budapest Sportaréna telt házas közönsége előtt a szombati program a magyar és a dán csapat összecsapásával indult.
Bulatovic szerezte az MVM Négyes Döntő első találatát, ám csupán pillanatokig örülhettünk a vezetésnek, mert egy gyors támadásból Stine Jörgensen egyenlített, aztán jött megint Bulatovic – és egy csodás átlövésgól. Line Jörgensen gyorsan válaszolt, majd a gyors gólváltások után két percre „leálltak” a csapatok – mármint a gólszerzéssel. A vezetést ismét a győriek szerezték meg, ezúttal Löke volt eredményes, de Groot révén erre is volt válasza a dánoknak. Majd a három a magyar igazság elv érvényesült, három győri gól formájában (sorrendben Görbicz, Amorim és Bognár-Bódi volt eredményes), így a tizedik percben 6-3-ra vezetett a címvédő. Troelsen szépítése után Amorim bombagólja következett, majd az első dán időkérés. Löke révén négyre nőtt a győri előny, Jensen találata után Görbicz hetesből hozhatta volna vissza a „négy köztét”, ám kihagyta a büntetőt. A következőt viszont belőtte, így a félidő derekán 9-5 szerepelt az eredményjelzőn. Amorim harmadik góljával aztán már öttel ment a címvédő – s kétszer annyi gólt szerzett, mint ellenfele. A dánoknál Möller, a győrieknél Orbán is meglőtte első gólját, majd Groot a másodikat, Bulatovic pedig a harmadikat. 12-7-es állásnál Lunde védett egy nagyot, majd Kovacsics szólózott össze egy gólt, így a huszadik perben immáron hattal vezetett a Győri Audi ETO KC. Mesésen alakult a meccs! Ellenállhatatlan volt a címvédő játéka, majdhogynem hiba nélkül, hatalmas játékkedvvel játszottak a zöld-fehérek. Stine Jörgensen találatára Korsós rögvest válaszolt, mire a dánok – a huszonötödik percben, 14-8-nál – kikérték második idejüket is. Sokat ez sem segített a vendégeken, mert Löke jóvoltából hétre nőtt a győri előny, méghozzá egy szenzációs góllal: Heidi úgymond „kapásból”, estében „húzta be” a labdát a dán kapuba. Groot hatalmas átlövésgólja emberhátrányból született, majd ugyanő hetesből volt eredményes. Amorim kiállítása miatt az első játékrészt emberhátránnyal zártuk. Az utolsó percben Ambros Martín kikérte első idejét, aztán a támadásból Görbicz kihasználta ziccerét. A félidő utolsó találatát Stine Jörgensen szerezte, így 16-11-es győri előnynél következett a szünet.
A második játékrész első és második gólját Jensen révén az FC Midtjylland szerezte, majd a harmadikat is, Möller jóvoltából. A 35. percre így kettőre olvadt a győri előny – időt is kért Ambros Martín. Görbicz hetesből szerzett találata, majd akciógólja nyugtatólag hatott. A másik oldalon Groot büntetett, majd Kovacsics parádés labdaszerzést követően az akciót ugyanő fejezte be góllal. Lunde védése után Görbicz hetesből visszahozta a szünetbeli ötgólos differenciát: a 40. percben 20-15! Stine Jörgensen faragott a dán hátrányból, a másik oldalon Bognár-Bódi a szélről volt eredményes. Groot újabb értékesített hetesére Kovacsics válaszolt, majd Stine Jörgensen gólja után ismét a lilák hatosa lőhetett kapura, ám ezúttal nem tudott túljárni Lunde eszén. A második félidő közepén Görbicz büntetőjét nem tudta hárítani Englert, így lett 23-18. Groot hetesét is csak majdnem fogta Lunde, majd Möller bombagólja következett, illetve Görbicz kapufára dobott büntetője – így kezdődött el az utolsó tíz perc, 23-20-as győri vezetésnél. Orbán emberelőnyben a szélről volt eredményes, majd Bulatovic átlövésből szerzett hatalmas gólt. Ötgólos különbségnél, hét perccel a vége előtt megtörtént az utolsó dán időkérés. Stine Jörgensen lemásolta Bulatovic találatát, majd Kovacsics volt eredményes. Groot gólja annyiból különösen fájó volt, hogy Lökét ki is állították. Kovacsicsot viszont nem tudták a dánok megint megállítani, ahogy a győriek Stine Jörgensent. Emberhátrányból Amorim is betalált, a másik kapunál Groot egyéni akcióból a kilencedik gólját szerezte (28-24). Hornyák Ági kicsit érthetetlen kiállítása után Thorsgaard háromra szűkítette a dánok hátrányát. Két perccel a meccs vége előtt Ambros Martín időt kért. Amorim emberhátrányból lőtt gólt, majd pár másodperc múlva, a mérkőzésen többször látott dán rohanás után Stine Jörgensen talált a győri kapuba. Az utolsó percben már tombolt a lelátó, Lunde még védett kettőt, a Győri Audi ETO KC pedig bejutott a Final Four döntőjébe. A vége 29-26 lett! A címvédő holnap megvédheti BL-győzelmét, elsősorban az első félidei nagyszerű játékának köszönhetően… Bravó lányok! Csak így tovább!

Időközben az is kiderült, hogy a döntőben a magyar bajnok a montenegrói Buducnost Podgorica csapatával mérközik majd, amely a másik elődöntőn - hosszabbítás után - 22-20 arányban győzte le a macedón Vardar Szkopjét. A bronzmeccs a Papp László Sportarénában 14.30 órakor kezdődik, míg az aranycsata 17 órakor veszi kezdetét.