A Papp László Budapest Sportarénában rendezett első Bajnokok Ligája négyes döntő második napja a bronzmérkőzéssel kezdődött. Ezen a macedón Vardar Szkopje 34-31 arányban győzte le a dán FC Midtjylland csapatát. Aztán a zsúfolásig telt csarnokban, fantasztikus hangulatban következhetett az aranymeccs, a Final Four fináléja: a címvédő Győri Audi ETO KC és a montenegrói Buducnost Podgorica összecsapása.
Az MVM Négyes Döntő első lövése Amorim nevéhez fűzhető, az első gólja pedig Görbiczé, aki egy szép szóló végén lőtt a kapuba. Majd Amorim fantasztikus passzát beállóból Löke értékesítette – közben Lundénak továbbra sem lehetett gólt lőni. Egészen a hetedik percig, akkor Dalby lőtt hatalmas átlövésgólt. Löke csodás labdaszerzése után közel hatperces győri gólcsendet tört meg Kovacsics, aki a szélről csodás gólt szerzett. Még ugyancsak a kilencedik percben Neagu hozta fel ismét egyre a kék mezes vendégeket. Cvijic kiállítása után emberelőnyből előbb Amorim, majd Bognár-Bódi lőtt gólt, így a tizenegyedik percre háromra nőtt a győri előny (5-2). Majd négyre, mert Bognár-Bódi a szélről ismét betalált, így ő lett a meccs első duplázója. Aztán egy fantasztikus Lunde-védést láthattunk, majd Bulatovic bombagólját. Magyar szemszögből álomszerűen kezdődött a meccs, a tizennegyedik percben 7-2-es győri előnynél időt is kért Dragan Adzic, a montenegróiak mestere. Neagu gólja után Görbicz találatával alakult ki a félidő derekára a 8-3-as állás. Ezen a vendégek részéről megint Neagu változtatott, aki csapata négy góljából hármat vállalt. Petrovic büntetőjét a hetesre beálló Herr nem tudta hárítani, ahogy Löke ziccerével nem tudott mit kezdeni Woltering. Remekül védekezett a Győr és nagyszerűen támadott. Amorim szerezte a zöldek tizedik gólját, tíz perccel az első játékrész vége előtt ezzel kétszer annyi gólt szerzett az ETO, mint a Podgorica (10-5). Knezevic kiállítása után emberhátrányból Dalby dobott gólt, a másik oldalon Amorim talált be, majd Orbán is feliratkozott a góllövők közé, hatgólosra „hízlalva” a zöldek előnyét (12-6). Montenegrói részről megint Dalby volt eredményes, majd immáron sokadszorra ismét a fantasztikus győri védekezést és Lunde magabiztosságát dicsérhettük. Cvijic első gólját Orbán második találata követte, majd jött megint Dalby, aztán Bulatovic bombagólja. A félidő utolsó percébe lépve Neagu is felzárkózott Dalby mellé, ő is megszerezte negyedik gólját. Ambros Martín időkérése után a győri támadásnak hetes lett a vége, melyet Görbicz értékesített, így 15-10-es győri előnnyel zárult az első játékrész.
Tervel labdaszerzésében csúcsosodott ki az a csodás győri védőjáték, amivel a második félidő kezdődött. Aztán Kovacsicsért aggódhattunk, akit Bulatovic bombája talált fejbe, majd következő lövésénél Katarina jobban célzott, ő szerezve a játékrész első gólját. A másik oldalon előbb Neagu, majd Cvijic talált be, ám „hangrobbanást” Löke gólja váltott ki a csarnokban, aki a Görbicz lövése utáni kipattanót váltotta gólra, így visszaállt az ötgólos differencia (17-12). Neagu szűkített ismét a kékek hátrányán, s közben Woltering is elkapni látszott a fonalat a montenegrói kapuban. Dalby révén háromra jött fel a Podgorica, majd Korsós gólja nyugtatta meg az aggódni kezdő győri szurkolókat. Nem is beszélve Orbán találatáról, amely visszahozta az öt köztét a 42.percre (19-14). Byzdra első gólja után Cvijic a harmadik találatát szerezte. Utóbbinál Amorimot két perccel büntették, de még egy percig sem voltunk emberhátrányban, mert a Görbicz ellen elkövetett szabálytalanság miatt Knezevicet is kiállították. Az igazi büntetés azonban ezután jött a Buducnost számára: Görbicz gólt szerzett. Emberelőnyből Orbán is betalált, így megint öttel vezetett a Győri Audi ETO KC (21-16). Mehmedovic első gólja után jött Byzdra kétperces kiállítása, majd Amorim bombagólja! Löke ejtése a felső kapufáról a gólvonal elé pattant, így 22-17-es győri előnnyel indult a meccs utolsó tíz perce. Cvijic gólját a Kovacsics elleni szabálytalanságért Gjorgjievszka kétperces kiállítása, illetve Görbicz értékesített hetese, majd Dragan Adzic időkérése követte. Knezevic találatára Kovacsics válaszolt. Hat perccel a vége előtt aztán hatra nőtt a győri előny, Löke révén (25-19). Neagu gólja után Görbicz volt eredményes, majd előbb Lökét állították ki két percre, aztán a Knezevic elleni szabálytalanságért Kovacsicsot azonnali piros lappal büntették. Kettős emberhátrányban Lunde védett két hatalmasat! Három perc volt hátra, amikor Ambros Martín időt kért. Miközben a magyar szurkolók a kupagyőztesek ünneplésébe kezdtek, a podgoricai szektorban finoman szólva nehezen viselték csapatuk várható vereségét… Ez azonban nem ronthatta el a kézilabdázás ünnepét. Az már inkább aggasztó volt, hogy Tervel és Cvijic vétlen összefejelésénél utóbbit hosszasan ápolni kellett, s hordágyon hagyta el a játékteret. Nem volt szerencséjük a montenegróiaknak a vétlen ütközésekkel: a találkozó elején Lazovic sérült meg… De vissza a kézilabdához: Görbicz a szélről csavart egy gólt, a meccs utolsó találatát Knezevic szerezte, de utóbbi már nem osztott szorzott. A Győri Audi ETO KC végeredményben 27-21-re győzte le a Buducnost Podgorica csapatát – és ezzel megvédte címét, másodszor is elhódítva a Bajnokok Ligája trófeát! Nem mellesleg: Görbicz Anita személyében győri a BL-gólkirálynője is! És ami még mindenképpen említést érdemel: a francia Bonaventura ikrek kifogástalan, az esemény rangjához méltó játékvezetői teljesítménye.
Fantasztikusan játszottak a fináléban a győri lányok! Abszolút megérdemelten – a sorozatot veretlenül végigjátszva – ült fel ismét a Győri Audi ETO KC Európa trónjára! Bravó – és köszönjük!