Közel négyszáz kézilabda palánta tudását, képességét figyelte két napon át a Győri Audi ETO KC utánpótlás edzőgárdája. Az ETO utánpótlás rendszerének 2001-2002-2003-2004-es korosztályai csapatokra osztva játszottak tesztmérkőzéseket a Róth Kálmán szakmai irányításával működő edzők előtt. „A tavalyi évben elkezdtük a 13 évesek külön megfigyelését és a tehetségek egy csapatba való tömörítését, amely módszer a szezon során nagyon hatékonynak bizonyult.” – fejtette ki a Klub utánpótlás igazgatója. „Ezért idén már négy korosztályban végeztük el a válogatást, amelynek eredményeként a kiválasztott 2001-es és 2003-as gyerekek együtt edzenek és indulnak el az ERIMA-bajnokságon. A másik két korosztálynál pedig egy-egy kiemelt kupára készülve vonjuk őket össze közös edzésekre, bízva abban, hogy ez az edzésrendszer náluk is sikerre vezet.” tette hozzá Róth Kálmán. A módszerek hatékonynak tűnnek, hiszen a Klub idén is remek utánpótlás sikereket könyvelhetett el: az ERIMA Országos Gyermekbajnokságban például az U9, U10 és U14-es korosztályok is 1. helyezést értek el, az NB II felnőtt bajnokságban pedig a serdülő korú gyerekek végeztek a 3. helyen.

A Győri Audi ETO KC az ország legnagyobb kézilabda utánpótlását működteti, több mint ezer kislánnyal, földrajzilag messze túllépve a város és a megye határát. Az ETO utánpótlás rendszere átnyúlik a szlovák határon, és idén Dél-Dunántúlon, Kozármislenyen is elkezdődik a képzés. A hatéves kortól, szivacskézilabdával kezdődő oktatás csúcsa a felnőtt ETO mellett szintén az NBI-ben szereplő, eddig Veszprém, ősztől Mosonmagyaróvár színeiben játszó csapat, ahol akár már 16-17 éves tehetségek is kipróbálhatják magukat az első osztályban. A Klub folyamatosan törekszik a rendszer tökéletesítésére, a tehetségkutatás és edzés módszertanok fejlesztésére, hogy a kiemelkedő képességű kislányok mielőbb kiválasztásra kerüljenek, és közös csapatban végezve a napi edzésmunkát, a tehetségük minél hatékonyabban kibontakozhasson.

A Győri Audi ETO utánpótlás nevelés célja egyrészt a rendszerben kézilabdázó gyerekek egészséges életmódra, rendszeres, felnőtt korra átnyúló sportolásra való nevelése. Másrészt a tehetségek felkutatása és kinevelése, amelyekből a legkitűnőbb felnőtt játékosok mind a Győr felnőtt csapatát, mind a magyar válogatottat erősíteni tudják.