A nevet rejtő drapéria akkor emelkedett a magasba, amikor Borkai Zsolt polgármester és Thomas Faustmann az Audi Hungaria Kft ügyvezetésének elnöke aláírták az erről szóló megállapodást.

2007-ben az új sportkoncepció kidolgozásával kezdődött az a szisztematikus munka, amely lehetővé tette többek között, hogy 2017-ben Magyarországon először városunk adjon otthont ötkarikás eseménynek, jelesül az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak. – fogalmazott Borkai Zsolt. „Ennek kapcsán az állam soha nem látott mértékben támogatja Győrt a létesítményfejlesztések terén. Mindeközben csapataink, versenyzőink olyan eredményeket értek el, amelyek közelebb hozták a győriek egy másik régi álmát, a multifunkcionális csarnok megépítését is." A polgármester úgy fogalmazott, csupa ötösről tud beszámolni, hiszen öt hónappal ezelőtt tettük le az ötezerötszáz férőhelyes csarnok alapkövét, amelynek megépítéséhez a kormányzat ötmilliárd forintot biztosít. Hozzátette, öt hónap múlva egy minden igényt kielégítő létesítmény nyitja meg a kapuit a győriek előtt, amely a decemberi női kézilabda EB-nek is ötcsillagos helyszíne lesz.”

Thomas Faustmann bejelentette, az Audi Hungaria Kft. az elkövetkezendő tíz esztendőben névadó szponzora lesz a csarnoknak, ami az Audi Aréna Győr nevet fogja viselni. Hozzátette, a vállalat több mint húsz éve van jelen a város életében, és ma már Győr szerves részévé vált. Az Audi névadó szponzora a női kézilabdacsapatnak, támogatója a labdarúgócsapatnak, a Győri Balettnek és számos kiemelt győri rendezvénynek. Thomas Faustmann hozzátette, a város szemmel láthatóan óriási ütemben fejlődik, Magyarország kiemelkedő városa és gazdaságának motorja, ezért az önkormányzat, az Audi és az Egyetem közös szlogenje teljesen helytálló, a jövő valóban Győrben épül.

Simon Csaba az építtető Győr Projekt Kft. vezetője a beruházás jelenlegi állásával kapcsolatban elmondta, az idei év januárjában adták át a munkaterületet a kivitelezőnek, az azóta eltelt időszakban elkészült a csarnok szerkezete, és ezután a villamos berendezések telepítése, a gépészeti hálózatok kiépítése következik. A végső fázisban a létesítmény berendezése zajlik majd, ekkor kerül a helyére a mintegy 3000 férőhelyes mobil lelátó, amely a fix lelátórész alá betolva biztosítja a csarnok befogadóképességének rendezvényhez igazíthatóságát is. A centerpálya keresztbe három pályára szekcionálható, emellett 12 darab öltöző, bírói és orvosi szobák, doppinghelyiség, vegyes zóna és egyéb helyiségek biztosítják majd a színvonalas kiszolgálást. A csarnokot négy irányból lehet majd megközelíteni, és több mint ezer parkolóhely is épül. Az épület külseje szitaszövet borítást kap, amely megvilágítva látványos külsőt kölcsönöz majd az arénának.

Az ünnepségen Borkai Zsolt polgármester, Thomas Faustmann az Audi Hungaria Kft ügyvezetésének elnöke, Axel Schifferer a vállalat pénzügyekért felelős ügyvezetője, valamint Simon Csaba, a Győr Projekt Kft. ügyvezetője mellett a kulturális és sportélet jeles képviselői, köztük Görbicz Anita az Audi ETO KC csapatkapitánya, Laklóth Anna a Hat Agro Uni Győr válogatott kosarasa, Dróth Zoltán a Rába ETO válogatott futsalosa és Nagy Balázs a Győri Nemzeti Színház művésze kötötte fel a szalagokat a bokrétára. Őket a hasonló sportágakban és művészeti ágakban jeleskedő fiatalok kísérték.