Korsós Dorina mint a torna eddigi legeredményesebb magyar játékosa fontos láncszeme a magyar junior válogatottnak. Ugyan az egyéni sikereknél sokkal fontosabb a csapat sikere, szerencsére egyikből sincs hiány a magyarok szereplésében.

Korsóék a C csoport élén végeztek, összes meccsüket megnyerve. A lányok végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak. A portugálok és a svédek ellen még a hajrát is a magyarok bírták jobban, ám a franciák ellen a "csoportdönőn" igazán kijött a lépés.

Magyarország-Japán 37-19 (20-10)
Magyarország-Kongói DK 35-9 (13-6)
Magyarország-Portugália 21-20 (12-11)
Magyarország-Svédország 21-20 (10-12)
Magyarország-Franciaország 22-14 (13-6)

Az Audi ETO hivatalosan ugyan csak egy játékost, Korsós Dorinát adja a nemzeti csapatnak, de a "kisETO"-ból még ott van a válogatottban Szemerey Zsófi, Kurucz Ivett, Tóth Gabriella és Hajtai Vanesssza is. Rajtuk kívül Sirián Szederke exgyőriként is termeli a gólokat.

A magyarok hétfőn este  Szlovénia ellen bizonyíthatnak, és ha ezt az akadályt is sikerrel veszik a német-norvég párharc győztese vár rájuk a négy közé jutásért.

A szövetségi kapitány az MKSZ honlapjának nyilatkozott a szlovének elleni derbi előtt:

"Minden jól sült el a franciák ellen, remekül teljesítettek a kapusok, jól működött a támadás és a védekezés is." – vonta meg a franciák elleni csoportdöntő mérlegét Hajdu János szövetségi edző. "Az ellenfél – főként Szemerey Zsófi remeklésének köszönhetően – elbizonytalanodott, nem tudta azt játszani, amit szeretett volna, pedig gyors, erős csapatról van szó. Idén nagyobb hangsúlyt fektettünk a védekezésre. Támadásban elképzelhető, hogy vannak nálunk jobb csapatok, de mind a felállt védekezésünk, mind a visszarendeződésünk jól működik eddig – ez jól jelzi a közösség erejét is. A szlovénok eléggé indiszponáltak voltak a brazilok ellen, ugyanakkor természetesen nem lesz sétagalopp a kieséses szakasz első találkozója. A szlovénok gyors, klasszikus európai stílusú kézilabdát játszanak, sok betöréssel. Komoly, klasszis átlövőjük talán nincsen, de gyorsaságban fel kell velük vennünk a versenyt, hogy győzhessünk. "

Női U20-as világbajnokság, Horvátország
Nyolcaddöntő:
18:30 MAGYARORSZÁG-SZLOVÉNIA
Dugo Selo, játékvezetők: Bethmann, Tzaferopulosz (görögök).