Szia Susi! Szeretettel üdvözlünk Győrben, az Audi ETO játékosaként! Mikor érkeztél, volt már alkalmad körülnézned?
Szia, köszönöm a szíves fogadtatást, köszöntök én is Mindenkit! A felkészülés megkezdése előtt már megérkeztem Győrbe, így volt alkalmam a környéket – ahol lakom – egy picit alaposabban feltérképeznem. Az útvonalat a lakásom, a futópálya és a csarnok között már nagyon jól ismerem!

Nem sokkal azelőtt tértél vissza a lipcsei csapathoz, amikor megkeresett Téged a Győri Audi ETO KC. Meglepődve fogadtad a hírt?
Nagyon-nagyon meglepődtem! Hirtelen fogalmam sem volt, mi lesz velem. Nehéz döntés volt, viszont hiszem, hogy jól döntöttem! Kettős érzelmek kavarogtak bennem, egyrészt egy éve mentem vissza a Lipcséhez. Az eredeti tervek szerint több évre terveztem az ottlétet, másrészt az első gondolatom az volt, nem kap az ember minden nap egy ilyen klubtól felkérést. Az Audi ETO a világ legjobb csapata, és örömmel tölt el, hogy ennek az együttesnek most már én is tagja lehetek.

 

Ambros Martín javaslatára keresett meg a Klub, aki fiatal korod óta figyelemmel kíséri pályafutásodat, és hatalmas ambíciót lát benned a kiemelkedő fejlődésre. Milyennek tartod Ambros edzéseit?
Ez az első alkalom, hogy spanyol edzővel dolgozhatok. Az edzések, a mentalitás is eltérő attól az edzésmunkától, amiben eddig részem volt. Ennek ellenére egyáltalán nem okozott gondot felvenni ezt a ritmust, könnyen tudok azonosulni az edzések hangulatával, a tervszerűen és szisztematikusan felépített edzésmunkával. Szeretnék még nagyon sokat fejlődni, és úgy érzem, ebben a világ egyik legjobb edzőjének nagy szerepe lehet, már csak azért is, mert közel áll hozzám Ambros kézilabdáról alkotott elképzelése, az a hozzáállás, amit képvisel a pálya szélén.

Egy csapatba beilleszkedni mindig nehéz feladat, még akkor is, ha profi játékosokról van szó. Milyen kapcsolat alakult ki eddig a csapattársaiddal? Kivel a legjobb a viszonyod?
Első perctől úgy éreztem, hogy a lányok nyitottak voltak felém, mindenki nagyon kedvesen fogadott. Ez nagyban megkönnyítette a beilleszkedést. Úgy érzem, hogy ennyi idő alatt is mindenkivel jó kapcsolatot tudtam kialakítani, legyen tapasztaltabb vagy fiatal, magyar vagy külföldi játékos. Tényleg úgy érzem, hogy mindannyian egy egészet alkotunk, csapatként működünk nap mint nap. Az edzések hangulata mindig jó, jól érzem magam a többiekkel, felszabadultak, jó kedvűek tudunk együtt lenni, és ez sokat számít egy csapatnál! Az is igaz, hogy Heide-vel és Katrine-vel egy kicsit többet beszélgetek, velük a kommunikáció könnyebben megy, hiszen ők beszélnek dánul.

Mik a terveid a Klubnál, mivel lennél elégedett?
Első és legfontosabb dolog, hogy csiszolni, fejleszteni szeretném a játékomat. Mindig arra törekszem, hogy jobb játékos váljék belőlem. Ebben nagyban segít az a tény, hogy a világ legjobb játékosaival tehetem ezt mindennap! Emellett természetesen szeretném egy újabb BL győzelemhez segíteni a csapatomat!

Már eltöltöttél a városban egy kis időd. Mik a benyomásaid a Klubról, Győrről?
Az Audi ETO igazi nagy klub, ahol tapasztalataim szerint minden nagyon jól szervezett, ez egy igazi profi szervezet. Tetszik, hogy a nagy, kitűzött célok elérése érdekében mindenki keményen és céltudatosan dolgozik.
A város is tetszik, már jó néhány szép, kedves helyet felfedeztem.

Az edzések, és a csapattal kapcsolatos kötelezettségeid mellett van némi szabadidőd. Mivel töltött ezt az időszakot legszívesebben?
A belvárosi barangolásaim közepette szívesen hódolok egyik hobbimnak; nagyon szeretek vásárolni. De szeretek moziba járni is. Mostanában azonban, ha tehetem, szívesen pihenek és alszom!  Ha van elég szabadidőm, akkor pedig irány a konyhám, és sütök-főzök valami finomat! Ez az a tevékenység, ami igazán kikapcsol, amikor olyat csinálhatok, ami kizökkent a hétköznapok monotonitásából, és feltöltődést is nyújt számomra.

Ha szeretsz a konyhában ténykedni, biztosan érdeklődve kóstoltad a magyar ízeket. Esetleg kipróbáltad már valami helyi jellegzetesség elkészítését?
Igen, nagyon tetszik a magyar konyha, sok kedvemre való ételt kóstoltam. És képzeld, palacsintát készítettem már, nagyon finom lett, igazán ízlett! Mást egyelőre sajnos még nem volt alkalmam készíteni, de lesz folytatás, az biztos!

Első edzéseden 600 ember volt jelen, akik láthatóan nagy szeretettel fogadtak Téged. Meglepő volt számodra a fogadtatásuk? Mit üzensz nekik zárszóként?
Edzés előtt szó volt róla, hogy ez egy nyilvános edzés. De hogy 600 ember jelen volt, az igazi meglepetést okozott. Az a kedvesség, ahogy engem fogadtak, igazán jól esett! Ez is jól mutatja, milyen sok szurkolója van a klubnak, és mennyire szeretik a csapatot. Már alig várom az első hivatalos győri mérkőzésemet egy ilyen csodálatos szurkolótábor előtt!