Szia Anna, szeretettel üdvözlünk a csapatban! Megérkezésed után alig volt szusszanásnyi időd, máris kezdődött a felkészülési időszak az edzőtáborral. Sok-sok edzésen, és edzőmeccseken vagy túl új játékostársaiddal. Nem vagy fáradt?
Én is köszöntök mindenkit! Igen, fáradt vagyok, de azt is tudom, ez az időszak erről szól.

Most játszol külföldön először, ez a körülmény megnehezíti a beilleszkedésedet?
Igen, valóban, most igazoltam először külföldi csapathoz. Számomra most sok minden új és érdekes. Természetesen akadnak apróbb nehézségeim, de optimista vagyok, és remélem, minden rendben lesz. Próbálok alkalmazkodni és beilleszkedni, még akkor is, ha olykor nem sikerül minden elsőre. Nagy segítség volt számomra a kezdeti nehézségek legyőzésében a csapat és a szakmai stáb egyaránt nagyon barátságos fogadtatása, a csapattársaim kivétel nélkül nagyon kedvesek és sokat segítenek.

Anna San férjévelBiztosan nagy dilemma volt számodra ez a váltás. Kivel osztottad meg érzéseidet, kinek a tanácsát kérted ki?
Nagyon boldog voltam, mert váratlanul ért az Audi ETO felkérése, az a tény, hogy meghívtak a világ legjobb csapatába. Egy emberrel beszéltem meg a döntésemet, és ő a férjem. Az igazat megvallva ez közös döntés volt, hiszen fontos volt számomra, hogy támogasson ebben a váltásban, és eljöjjön velem. Megérti a dilemmámat, hiszen ő is sportember, hivatásos kézilabdázó, és a győri férfi csapatban folytatja pályafutását.

Láttam, férjed a mérkőzésekre is elkísér. Szoktatok „szakmázni”, megbeszélitek a tapasztalatokat, kikéred a véleményét?
Természetesen mindent megbeszélünk, hiszen kézilabdás család vagyunk, így a játék vagy mérkőzés után megvitatjuk a dolgokat. Próbálunk segíteni és elmondani egymásnak, hogyan lehet jobban játszani egy adott helyzetben.

Eduarda Amorimmal, a világ top átlövőjével játszol egy poszton. Azt láttam az edzéseken, hogy jó közöttetek az összhang, jól tudtok együtt dolgozni. Így van?
Duda nagyon kedves, vidám lány és nagyon tiszteletre méltó játékos. Jól kijövünk, jól megértjük egymást a pályán és azon kívül is. Az egyik utazás alkalmával egymás mellett laktunk. Az edzéseken párban mindent együtt csinálunk, sokszor „súg”, és segít nekem. Tudok meríteni a tanácsaiból, hiszen fontos számomra, hogy fejlődjek. Leginkább a mozgásom gyorsaságán szeretnék javítani. Értem ezt mind a védelem, mind a támadás sebességére.

A családi életeteket, a hétköznapokat ugyanúgy élitek itt Győrben is, mint eddig? Hogyan telnek a mindennapjaitok?
Régóta élünk együtt, két éve házasok vagyunk, már jól egymáshoz csiszolódtunk és összeszoktunk. Ami a házi munkát illeti, a férjem mindenben segít nekem. Étterembe is szeretünk járni, de nem túl gyakran, legfeljebb hetente egyszer. Nagyon szeretek főzni, és nagyon szeretem meglepni a férjemet. Amúgy ő is kiváló szakács és elképesztően finoman készíti el a legtöbb ételt, néha elkényeztet valami hihetetlen finomsággal. Tetszik a magyar konyha ízvilága is, sok ételt megkóstoltunk már, de az első számú kedvencem a libapecsenye.

Úgy tudom, egy másik sportágat, az úszást is nagyon kedveled. Emellett viszont a kedvenc hobbid teljesen eltér a sport világától. Megosztod a győri szurkolókkal, mivel töltöd legszívesebben a szabadidődet?
Jól tudod, nagyon szeretek úszni, uszodába járni, emellett kirándulni, de szívesen nézek filmeket is. Kedvenc hobbim a fotózás! Van egy félig-meddig professzionális fényképezőgépem, és azzal kísérletezem, de inkább csak a magam örömére; kedvtelésből, hobbiból készítek fotókat!

Zárszóként, mit üzensz az AUDI ETO szurkolóinak?
Nagyon büszke vagyok arra, hogy a világ legjobb csapatának tagja vagyok, és hogy itt lehetek Magyarországon. Szeretnék a csapattal részt venni az összes mérkőzésen, természetesen a Bajnokok Ligája döntőjében is, a címvédő csapat tagjaként.