Mesélnél a kézilabdás kezdetekről?
Nem győri születésű vagyok, a családommal költöztem ide. Sokan azt hiszik, azért jöttem, mert kézilabdáztam. De ez nem így volt. Még óvodás voltam, az édesapám kapott itt állást, ezért költöztünk el szülővárosomból. Édesanyám mindig szerette volna, hogy sportoljak valamit. Első osztályban elkezdtem dzsesszbalettre járni. Apukám már akkor is mondta, beszakad alattam a világot jelentő deszka, olyan alkat vagyok.
Az iskolában úgy volt, hogy balra mentek a dzsesszbalettosok, és jobbra a kézilabdások. Mindig láttam, hogy a kézilabdás lányoknak milyen jó szerelésük van, és milyen jó izmosak! Gondoltam, inkább azt kellene kipróbálnom. Első osztály második félévében átmentem, és ott ragadtam.
Felső tagozatban már sportosztályba jártam, ahol edzőm volt Konkoly Csaba és Tóth Lászlóné Teca néni. Továbbtanulásnál pedig fontos volt Kálmán bá (Róth Kálmán a szerk.) agitálása, aki a Bercsényi kézilabdás osztályába hívott.

A magasságod mikorra vált ennyire szembetűnővé? Már iskolás korod kezdetén meglátszott?

Negyedikes koromban nőttem nagyon sokat, és utána folyamatosan.

Hogy élted mindezt meg?
Szinte újra kellett tanulnom mozogni, nem tudtam mit kezdeni a végtagjaimmal. Biztos vagyok benne, ha Kálmán bához nem kerülök, akkor én nem tartok itt. Igaz, hogy nagyon jó alapokat kaptam, de ahogy hirtelen megnőttem, újra kellett tanulnom minden mozgást, újra kellett koordinálnom a mozgásomat. Amikor felkerültem Kálmán bához, hárman voltunk ilyen magas lányok, de nekem volt a legrosszabb koordinációm. Elküldött atlétikázni, ez sokat segített, és a mai napig, ha tehetem lejárok az edzésekre.

Ugorjunk az időben, térjünk át a jelenbe. Tudjuk, hogy eddig is testközelből szemlélhetted a nagycsapatot. Mégis miben más most, hogy közvetlenül közéjük tartozol?
Örömmel tölt el, de nagyon nagyok az elvárások, leginkább magammal szemben. Minden segítséget megkapok, érzem, hogy bíznak bennem, de azt is érzem, fejlődnöm kell hozzájuk; gyorsaságban, a játékban, meg olyan dolgokat is meglátni a pályán, amit eddig nem. Azt szeretném, hogy ez meglegyen minél hamarabb. Szeretném a csapatot minél hamarabb segíteni, és olyan szintre kerülni, hogy minél többet tudjak játszani. Tudom, most még nem lehetek a legmeghatározóbb játékos, nem is rendelkezem még sok tapasztalattal, de sürgetem magam.

Említetted, családoddal költöztetek Győrbe, viszont már külön élsz a szüleidtől. Mikor, miért döntöttél így?

Úgy éreztem, már önállósodnom kell, és nagyon szerencsésen alakult, hogy a Kyrával (Csapó Kyra a szerk.) lakom, mellettünk meg a Korsó (Korsós Dorina a szerk.) lakik. Kyrával nem ismertük még egymást, de rögtön egy hullámhosszon voltunk, hasonló a habitusunk. Ráadásul hozott egy kiskutyát, amit én is mindig szerettem volna, így tök jó minden! Ha meg bármi segítségre van szükségem, anyáék tíz percre laknak tőlem.

Mivel foglalkozol szívesen, mikor lecseréled az ETO-s mezt?
Imádok sütni! Főzni egyáltalán nem tudok. Amire nagyon ügyelek, hogy egészséges alapanyagokat használjak, például cukor helyett nyírfacukrot, zsír helyett kókuszzsírt. Nagyon édesszájú vagyok! A kedvencem a legcsokisabb csokitorta, kókuszliszttel. Bele tudnék fulladni, annyira szeretem!