A Klubnak is gyorsan kellett reagálnia a váratlan helyzetre a felkészülés kellős közepén, mikor új kapus után kellett néznie. Ezzel Te sem voltál másként. Elmesélnéd lépésről lépésre, hogyan történt?
Huh, minden annyira gyorsan és váratlanul történt, még most sem nagyon tudom elhinni. Kezdem az elején. Hétvégén megcsörrent a telefonom, és csak annyira emlékszem, hogy Győrbe kell mennem, és a Katrine terhes – mondta a 27 éves horvát kapus Gruba, aki öt szezon után távozott a Ljublanából. – Össze kellett szednem a gondolataimat, álomszerű volt az egész. Azt tudtam, amennyire váratlan ez a felkérés, annyira kihagyhatatlan és sorsszerű. De azzal is tisztában voltam, nagyon nagy kihívás! Egyrészt az járt a fejemben, a Győr már elkezdte a felkészülését több héttel azelőtt, mint a Krim, tehát nagy a lemaradásom e téren, és nem tudtam, hogyan leszek képes ezt bepótolni. Másrészt azon morfondíroztam, öt nagyon szép évet töltöttem el a Krimnél, megszerettem a várost, a csapatot, közel álltunk egymáshoz, barátok voltunk. Azt is végig kellett gondolnom, hogy a komoly anyagi gondokkal küzdő klubomnál még nincs élő szerződésem, bizonytalan a jövőm. Saját belső vívódásaimat követően természetesen kikértem a családom és hozzám közel álló néhány csapattársam véleményét is. Mindezek következtében döntöttem úgy, elhagyom Ljubljanát. Ezt elmesélve elég hosszadalmasan hangzik, de gondolj bele, összesen két napom volt arra, hogy becsomagoljam az egész életem, és minden megváltozzon az elmúlt 5 évemhez képest! Nem volt könnyű, de minden jól végződött, és nagyon elégedett vagyok, hogy itt lehetek!

Az már csak hab a tortán, hogy Vesnával, régi játékostársaddal és jó barátoddal egy csapatban játszhatsz újra. Befolyásolta ez a döntésedet?
Tudtam arról, hogy Vesna is az Audi ETO-hoz igazolt. A konkrét döntéshozatalban, egy ilyen fontos döntésnél azonban erre nem lehet alapozni. Annak viszont roppant örülök, hogy hét év után újra csapattársak lehetünk, ráadásul a világ legjobb csapatánál tehetjük mindezt. A kezdeti nehézségeket is nagyban megkönnyíti, ha van egy közeli jó barátod az együttesben, akit jól ismersz, közös nyelvet beszéltek.

Te is – csakúgy, mint Vesna – egyetemi hallgató vagy. Hogyan tudod összeegyeztetni a sportot, a távolságot és a tanulást?
Fogalmam sincs! Már mesterképzésre járok, és azt hiszem, egyelőre halasztok egy évet, ami a sok év tanulás után rám is fér. Nem tudnám a sok meccset, a vizsgákra való készülést összehangolni, ráadásul Győr messze van Zágrábtól, az egyetememtől. Ennek ellenére nagyon fontosnak tartom a tanulást, szeretném megszerezni a gazdaságtudományi diplomámat. A jövőmre is gondolnom kell, mi lesz a sportolói életszakaszom után.

Bekapcsolódásod a felkészülésbe nagyjából olyan gyors ütemben zajlott, mint a döntésed, hogy eljössz az Audi ETO-hoz.
Igen, a hétvégi felkérést követően szerdán már elfoglaltam új állomáshelyemet. Csütörtök délelőtt átestem az ilyenkor szokásos kötelező erőnléti és orvosi felmérésen, ezt követően kora estére pedig már túl voltam az első edzésen.

Ekkor még – annak ellenére, hogy állapotos – Katrine is edzett. Érdekes lehetett együtt edzenetek!
Hm, valóban! Számomra ő a legjobb kapus, mindig felnéztem rá. Megtisztelő és érdekes volt a közös munka. Testközelből tapasztalhattam mindazt, amit eddig a pálya másik végéből láttam. Igyekszem felnőni a feladathoz, a lehető legjobb formámat nyújtani, és maximálisan kivenni a részem a kapu védelme érdekében.

Néhány edzőmeccsen már Te is túl vagy, többek között a PWC Handball Fiestán. Mi a véleményed erről a felkészülési tornáról?
Oh, a fiesta! Nem vagyok elégedett a teljesítményemmel. Tudom, még sokkal jobb lesz, nekem ez még csak a kezdet, bízom abban, hogy idővel a teljesítményem csak jobb lehet. Ahogy említetted, a felkészülés középébe csöppenve megterhelőbbek voltak számomra az edzések úgy, hogy a Krimnél még csak hármat edzettem ebben a szezonban. Eléggé fáradt vagyok. Folytatnom kell a kemény munkát annak érdekében, hogy hamarosan jó formában lehessek. Azzal is tisztában vagyok, ezt nem lehet kierőszakolni, csak lépésről lépésre lehet haladni. Ezért is fontosak ezek a felkészülési meccs-lehetőségek, ráadásul kemény ellenfelek ellen, mert csak így lehet lemérni, éppen hol tartunk. Nekem is nagy szükségem van ezekre a lehetőségekre a beilleszkedéshez.

Az Audi ETO a harmadik klubod, ami azt is mutatja, hűséges típus vagy, sok időt töltesz egy helyen. Győrben is hosszútávra tervezel?
Ezt nehéz lenne megjósolni. Nem tudom, meddig maradok, meddig maradhatok, ez nem csak tőlem függ. Haladok évről évre, és majd meglátjuk…