A felkészülési időszak lezárásaként vettek részt junior-ifistáink az I. Tom Market Kupán, ahol NB.I/B-s felnőtt csapatokkal mérték össze tudásukat.

Nagyon elégedett vagyok a lányok teljesítményével. – értékelt Gyulai László másodedző. – Legfontosabb célunk az volt a tornán, hogy mindenkinek játéklehetőséget adjunk. Húsz lány utazott el, közöttük három kapus, és arra törekedtünk a három mérkőzésen, hogy az edzéseken gyakorolt és elképzelt dolgokat itt, éles szituációban megvalósítsuk. Emellett külön öröm számunkra, hogy két győzelmet elkönyvelhettünk, a harmadik mérkőzésen, a tornagyőztes Kozármisleny párviadalon az félidőben is még mi vezettünk négy góllal. A jó szereplésünket még az is megkoronázta, hogy különdíjjal gazdagodtunk; Wéninger Alexa a legjobb kapus elismerést, Horváth Petra, ballövőnk húsz lőtt góllal pedig a gólkirálynő címet hozhatta el.

„Pozitívum, hogy nagyon egyben volt a csapat, sokat segítettek nekem a jó védekezéssel, ezért nekik is köszönhető, hogy elnyerhettem ezt az elismerést. – nyilatkozta Wéninger Alexa, hálóőr. – A harmadik meccsen is, ahol kikaptunk, az első félidőben jól játszottunk, csak a végére fáradtunk már el. Emellett egész héten keményen edzettünk is. Ráadásul a meccs előtt több órás városnézésen vettünk részt, mert a kollégiumból már délelőtt ki kellett költöznünk.”

I. Tom Market Kupa, Kozármisleny
2014.08.30.

Kispesti NKK – Győri Audi ETO KC II.: 29 – 34 (16 – 19)
Haladás VSE – Győri Audi ETO KC II.: 27 – 30 (12 – 14)
2014.08.31.
Kozármisleny SE – Győri Audi ETO KC II.: 28 – 24 (10 – 14)

Elért címek:
Legjobb kapus: Wéninger Alexa
Gólkirálynő: Horváth Petra
 

Gratulálunk a lányoknak és edzőiknek, Danyi Gábornak és Gyulai Lászlónak!