A csapat, a játékosok elérkeztek a felkészülési időszak finiséhez, mindenki rajtra készen várja az első bajnoki mérkőzést. Egy klubelnöknek hogyan telnek a napjai egy ilyen felkészülési időszakban?
Nekem is legalább annyira feszített tempóban, pontosan megtervezett menetrend alapján, mint a csapatnak. Ahhoz, hogy egy nemzetközileg magas színvonalú együttes minden téren megállja helyét, a háttérmunka is nagy hangsúlyt kap. Számos feladat, tárgyalás és probléma vár megoldásra, ami támogatja a jó szereplést. Nálunk az év nem januárban, hanem nyáron kezdődik. Számos szerződést, megállapodást ilyenkor aktualizálunk. Amiben az előző szezon tapasztalatai alapján változtatni szükséges, azt ilyenkor tehetjük meg. Elmondhatom, nem unatkozom.

A Klub vezetését illetően mit tart a legfontosabb szempontnak a Győri Audi ETO életében?
Minden téren fejlődésre törekszünk, a mai rohanó világban sokszor a helyben állás is lemaradásnak minősül, folyamatosan reagálni kell a változásokra. Itt nem csupán a konkrét szakmai életben történő kihívásokra gondolok. Információ-centrikus világunkban lépést kell tartani a rohamléptékű változásokkal, hiszen egy szervezet versenyképességét az erre történő reagálás nagymértékben meghatározza. Apró lépésként folyamatosan változtatjuk, modernizáljuk kapcsolatunkat a szurkolókkal. Az érdeklődők például egy lépésről lépésre megújuló, a korábbiakhoz képest számos új információt tartalmazó, naprakész honlapon tájékozódhatnak a Győri Audi ETO életével kapcsolatban.

A Klub előtt álló szezon számos újdonságot is hoz a csapatnak, melyek ezek?
Büszkén mondhatom, hogy egy évtizedes álom teljesül az új multifunkcionális csarnok, az Audi Aréna Győr átadásával, ami számos pozitívummal járul hozzá a Klub mindennapi életéhez. Mindamellett, hogy csapatunk teljesítményéhez méltó, új otthonunk lesz, szurkolótáborunk teljesebb igényét is ki tudjuk elégíteni. Az eddigi korlátozott bérletszámot többszörösére tudjuk növelni. A szurkolók színvonalas körülmények között, modern kiszolgáló és látványtechnikai eszközökkel színesítve élvezhetik a mérkőzéseket. Az utánpótlásképzésünkben is nagy előrelépést jelent majd az, hogy három keresztpályán edzhetnek fiataljaink. A tervek szerint november 23-án már új otthonunkban fogadjuk a BL csoportkör utolsó fordulóján svéd ellenfelünket, januártól pedig minden mérkőzésünket XXI. századi körülmények között tudjuk játszani.

Hogyan látja a csapatot, az új játékosok beépülését?
A csapat kialakítása kizárólag szakmai szempontok alapján, a kitűzött céljaink elérése érdekében történt. A kézilabda gyönyörű, ám bonyolult sportág. Egy-egy játékos beépítése, beépülése a csapatba a profiknak is nehéz feladat. A hét új játékos érkezésével ez a szezon igazán nagy próbatétel elé állítja a lányokat és Ambros Martín vezetőedzőt. A bizalmam azonban töretlen a csapat, a szakmai vezetés és a játékosok iránt egyaránt. A szezon egészét illetően optimista vagyok. Úgy látom, minden a terveknek megfelelően zajlik. A csapatnak a csúcsforma eléréséhez csupán időre és türelemre van szüksége, valamint arra az erőre és támogatásra, amit eddig is biztosított szurkolótáborunk feléjük áradó szeretete, rajongása.

Milyen jellemzők mentén alakul a nemzetközi mezőny?
A csapatok még erősebbek és felkészültebbek. Mindezt megtapasztalhattuk a Handball Fiesta Final4 esélyes topcsapatai elleni mérkőzéseken és a lipcsei vendégszereplésünk alkalmával. Bulatovic visszatérésével a Podgorica is jelentősen erősödött, és a dánokról; a Viborg és a Midtjylland, valamint az itthoni Fradi csapatáról sem lehet megfeledkeznünk. Ez mindenképpen jót tesz a nemzetközi versenysorozat színvonalának és erejének. A BL lebonyolítása is megújul; a tavaszi középdöntőkbe 12 csapat jut tovább, ezt követik a negyeddöntők, amelynek legjobb négy csapata jut az immár tradícióvá alakuló FINAL4-ba, ahová természetesen mi is szeretnénk eljutni.

Kardinális pont a klubműködésben az utánpótlásképzés. Mi a helyzet ezen a színtéren?
E terén is igyekszünk fejlődni. Hazánk legnagyobb bázissal rendelkező utánpótlásképző központjaként terveink között szerepel, hogy földrajzilag is minél nagyobb vertikumot lefedjünk. Ennek élő bizonyítéka a tavasszal megalakult kozármislenyi együttműködésnek köszönhető Dél-Magyarországi Győri Audi ETO KC Kézisuli.
Az utánpótlásképzésben a szakmai munka eredményességét hűen tükrözi az az objektív mérőszám, hány játékost tudunk kinevelni a nemzeti élmezőnybe. Úgy gondolom, ebben is előkelő helyen állunk. Az új szezonban nyolc nálunk nevelkedett játékos igazolt a magyar bajnokság első osztályába; Pelczéder Orsolya és Tóth Eszter Vácott, Gyulyás Vanda, Csoknyai Nóra Szegeden, Horváth Dóra az MTK-nál, Pásztor Bettina és Sirián Szederke Debrecenben folytatják pályafutásukat. Mindemellett saját nagy csapatunkban Ambros Martín meghívásának köszönhetően Planéta Szimonetta kapott bizonyítási lehetőséget. Ez a tény rávilágít arra, hogy igazi célunk nemzetközi szintű játékosok kinevelése. Ilyen eredmények eléréséhez a tehetséggondozásra kiemelt figyelmet fordítunk. Ennek érdekében hagyományteremtő jelleggel rendeztük meg nyáron az ingyenes ETO Kézilabda Tábort, ahol az ország minden szegletéből, sőt országhatárainkon túlról is többszörös túljelentkezéssel 80 kézilabdás kislány tölthetett el nálunk egy tartalmas hetet. Nem titkolt szándékunk a legtehetségesebbek kiválasztása, és számukra lehetőség biztosítása az akadémiai rendszerünkben történő továbbtanulásra.

Egy elnök is biztosan nagyon várja már a startot, mit üzen az ETO-szurkolóknak?
A kezdeti nehézségeink ellenére nem szeretnénk változtatni a céljainkon, következetesen haladunk a kijelölt úton! Mindent megteszünk annak érdekében, hogy sikereinkkel megköszönhessük szurkolótáborunk kitartó hűségét!