A Városi Sportcsarnokban ifistáink 14 órakor, juniorjaink 16 órakor léptek pályára a dél-alföldi megyeszékhelyen. A végeredményeket tekintve nem látszik, hogy csapatainkat betegség és sérülés tizedelte, a fiatalabbak 20–41-re, a juniorok 33–39-re nyerték a küzdelmet.

Gyulai László edző értékelte az ifjúsági mérkőzést: „Nagyon sok sérült és beteg játékosunk van, éppen 12-en tudtunk kiállni a mai meccsen, egy kapussal a keretben. Ennek ellenére nagyon jól játszottunk, mind a védekezésünk, mind a támadójátékunk összerendezett volt. A ballövő és a két szélső poszton kiemelkedőt nyújtottak a lányok. Gogolova Vivien balátlövőnk szinte nem hibázott, 9/8 értékesített góllal járult hozzá a csapat teljesítményéhez.”

Danyi Gábor edző véleménye a junior mérkőzésről: „Összesen négy junior korú játékosunk volt bevethető a mai összecsapáson. A többi játékos mindkét mérkőzésen aktívan részt vett, és ezek a duplázások érezhetőek voltak a mérkőzésen annak ellenére, hogy a végeredményen ez nem látszik, hiszen 39 értékesített góllal zártunk. Kiemelendő teljesítményt nyújtott Papp Melinda balszélen az indulásokkal, de még inkább az eltolt, zavaró védekezésben. Horváth Petra ballövőben 12 gólt szerzett, Maláti Dóra jobb kettőben 9-ből 8 alkalommal volt eredményes, Pusztai Gréta beállónk pedig a felállt fal elleni ziccereket rendkívül jól értékesítette.”

„Nagyon jó hangulatú meccset játszhattunk, hiszen már megérkeztek a győri szurkolók is a mérkőzésre, jó volt hallani, ahogy segítik a játékunkat, és lelkesítenek bennünket – mondta el véleményét Horváth Petra, balátlövő. –Támadásban mindenki jó volt, mindannyian hozzá tudtunk adni a végeredményhez. A lövéseim is bejöttek, amit köszönhetek a jó zárásoknak a beállónk részéről. A védekezésünk nem volt nagyon jó, nem voltunk elég agresszívak, ezért is kaptunk ennyi gólt.”

NB I alapszakasz, női ifjúsági 3. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
2014. szeptember 14. 14:00
Szeged KKSE – Győri Audi ETO KC: 20 – 41 (9 – 20)

NB I alapszakasz, női junior 3. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
2014. szeptember 14. 16:00
Szeged KKSE – Győri Audi ETO KC: 33 – 39 (18 – 18)

Játékvezetők: Medvegy Péter, Rózsahegyi Éva