2001-es és 2002-es lányaink is szerepeltek a mai napon az ERIMA bajnokság veszprémi fordulójában. A két korosztály kiemelt – tehát a korosztály legjobbjait tartalmazó – csapataival nevezett a gyerekbajnokságba. "Szakmailag indokoltnak láttuk azt, hogy a 12 évesek lányaink is szerepeljenek a gyerekbajnokságban. Jövőre ők lesznek a kiemelt ERIMA csoportunk, és szükségük van minél nagyobb meccsrutinra. - adott magyarázatot Kun Attila, a kiemelt U12 csoport edzője, és az Audi ETO utánpótlás szakmai igazgatóhelyettese."

Mindkét együttesünknek az egymás elleni összecsapással kezdődött ez a szezon. A párviadalon három góllal a fiatalabb lányok bizonyultak eredményesebbnek, akik többnyire a Kölcsey iskolában lévő akadémistákból, valamint a Audi ETO-HétFő KC és ikervári és Gárdonyis utánpótlás csoportjaink legjobbjaiból összeálló gárda.

Edzőmérleg:
Ruskó Katalin kiemelt U13 edző: Tipikus első mérkőzést játszottunk, pontatlan labdákkal, eladásokkal, és sok kihagyott ziccerrel.
Gellér Ferenc U12 edző: Extramotivációt adott a csapatnak, hogy mi voltunk a kisebbek, egyáltalán nem ijedtek meg a lányok. Az első tíz perc kimondottan feküdt a csapatnak, sok lerohanással elmentünk 8-2-re. Az első sorcsere idején 3 volt a különbség, ezt tudtuk is tartani. Nagyon elégedett vagyok a lányokkal.

Az egymás elleni mérkőzést követően a kisebbek léptek pályára a Mosonmagyaróvár csapata ellen, ahol lehengerlő iramú meccsen, 36–11-re nyertek. „16 játékossal jöttünk – számolt be a mérkőzésről Gellér Ferenc edző –, és egy ilyen mérkőzés alkalmat ad arra, hogy az összes játékos pályára kerüljön. Az elején nehezen tértünk magunkhoz, az első komoly mérkőzés után nehezebb volt feléledni. A dekoncentráltság a kimaradt ziccerekben és a pontatlan átadásokban mutatkozott meg. A végeredmény azonban önmagáért beszél.”

Az U13-as lányokra is várt még egy összecsapás a bősárkányi csapat ellen. „Ez a mérkőzés tipikusan gyakorlásnak volt jó, itt már az indítások is pontosak és gyorsak voltak, pontosabban mentek a labdák is. A nyitott védekezésünk is tetszett. Először vagyunk így együtt mérkőzésen, még a lányok is szokták egymást, én is keresgélem a legjobb megoldásokat, viszont számos biztató jelet láttam már. – értékelt Ruskó Katalin edző.”


Gyerekbajnokság, Tóth László régió női U13
2014. szeptember 21., Veszprém, Városi Sportcsarnok

Győri Audi ETO KC 2. (U12) – Győri Audi ETO KC 1 (U13): 18 – 15 (10 – 7)
Mosonmagyaróvári KC SE – Győri Audi ETO 2 (U12): 11 – 36 (3 – 23)
Győri Audi ETO KC 1 (U13) – Bősárkány Községi SE: 41 – 8 (17 – 9)