Ezen a hétvégén junior-ifistáink szombaton a nagycsapat előtt, Siófokon léptek pályára. Először a juniorok mérkőztek meg, és egy gólos bravúros győzelmet arattak, majd fölényesen nyertek az ifisták.

Edzőmérleg:
Danyi Gábor edző a junior mérkőzésről: Az év mérkőzése volt ez az összecsapás. A meccs vége előtt két góllal vezetett a Siófok, ráadásul mi emberhátrányba kerültünk. Innen játszottunk egy 0-3-t! Minden dicséretem a lányoké a küzdeni akarásban és mentális erőben nyújtottak miatt. Ismét egy éles helyzetű végjátékból mi kerültünk ki győztesen.

Gyulai László ifjúsági edző: Az eredményből is látszik, annak ellenére, hogy gyenge ellenféllel kerültünk össze, a lányok hajtottak, hiszen lőttünk 42 gólt. A védekezésben is koncentráltak voltunk, kevés gólt kaptunk, a második félidőben összesen hatot.

Vasárnap a fővárosba utazott a két csapat, itt az NB I/B bajnokság felnőtt és junior mérkőzéseit vívták meg a Pénzügyőr SE ellen. A felnőtt viadalon hullámzó teljesítményt nyújtottak a lányok, és hat gólos vereséget szenvedtek. „Az első félidőben jól játszottunk, az előző napi két NB I-es mérkőzésnek nyoma sem volt – értékelt Danyi Gábor edző. –, majd a második félidőben eldöntötte a mérkőzést az a tény, hogy a lányoknál egy 14 perces play off következett, nem lőttünk gólt. Megvoltak a helyzeteink, heteseket is kaptunk, de nem tudtuk értékesíteni ezeket. Az is igaz, hogy egy NB I-t megjárt kapus állt be, és nagyon leoktatott bennünket. Nem jár dicséret a lányoknak ezért a teljesítményért, de azt is tudomásul kell venni, hogy ebben a korosztályban a hullámzó teljesítmény, pláne ilyen hatalmas leterheltség mellett, szinte természetesnek mondható.”

A vereség után megrázták magukat fiataljaink, hozták a „kötelezőt”, és fölényes győzelmet arattak. „A vereség után el kell a lányoknak magyarázni, hogy mindig előre kell tekinteni, nincs idő a siránkozásra. – mondta el edzőjük, hogyan biztatta a lányokat a két mérkőzés között. – A következő feladatra kell koncentrálni. Adódik majd alkalom az elemzésre, de itt és most az előttünk álló meccsre kell összpontosítani.”

NB I női junior 4. forduló
Munkacsarnok, Siófok, 2014. 09. 20. szombat, 13:30
Siófok KC - Galerius Fürdő – Győri Audi ETO KC: 28 – 29 (12 – 13)
NB I női ifjúsági 4. forduló
Munkacsarnok, Siófok, 2014. 09. 20. szombat, 16:00
Siófok KC - Galerius Fürdő – Győri Audi ETO KC: 15 – 42 (9 – 16)
Játékvezetők: Rozina László, Szászfai Csaba


NB I/B női felnőtt
Pénzügyőr Sportcsarnok, Budapest
2014. 09. 21. vasárnap, 11:00
Pénzügyőr SE – Győri Audi ETO KC II: 34 – 28 (15 – 17)
NB I/B női junior
Pénzügyőr Sportcsarnok, Budapest
2014. 09. 21. vasárnap, 13:00
Pénzügyőr SE – Győri Audi ETO KC II: 23 – 32 (12 – 15)
Játékvezetők: Bíró Ádám, Herbák Tamás