Érdekes és színvonalas két mérkőzést láthattak a szakmaibeliek és a szurkolók egyaránt a szombati NB I 5. fordulójában játszott junior és ifjúsági párviadalakon. Mindkét klubban a Győri Audi ETO utánpótlás rendszerében nevelkedett fiatalok kapnak játéklehetőséget.


Ifjúsági edzőmérleg:
Gyulai László Győri Audi ETO KC edző: „Két teljesen eltérő félidejű mérkőzést láthattunk. Az első harminc percben nagyon szimpatikus játékot játszott az ellenfél, megmutatta a Móvár, hogyan kell hozzáállni egy mérkőzéshez. Emellett gyengén védekeztünk. A második játékrészben változtattunk a felfogáson. A lányok koncentráltabb játékot mutattak, és elkezdtünk védekezni, amivel még nem lehetek teljesen elégedett, de már elfogadható.”


Kun Attila Mosonmagyaróvári KC SE edző: „Az első félidőben szenzációsan játszottak a lányok, kevés hibával. A második játékrészre elfáradtunk, ami sok hibát eredményezett, és számos lerohanásos indításgólt kaptunk. Frissen összerakott a csapatunk, még itt tartunk a csapatépítésben, de már kifejezetten szép megoldásokat is visszalátok a pályán. Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy ez egy serdülő korosztályból összeálló társaság. Büszke lehetek a csapatomra, leginkább az első félidőben nyújtott teljesítmény alapján.”
 

 

 

Junior edzőmérleg:
Danyi Gábor Győri Audi ETO KC edző: „Vereség a mai eredményünk, de nincs bennem emiatt rosszérzés. A sokat emlegetett végjáték a mai napon nem nekünk sikerült. Az 56. percig ki-ki volt a mérkőzés állása, kétszer belehibáztunk, és ez el is döntötte. Ma mi többet hibáztunk, de akik a pályán voltak mindent megtettek. Papp Melinda és Hudák Emma azonban az átlagnál is jobban teljesítettek. Jó színvonalú mérkőzést játszhattunk, ami csak egy jó ellenféllel lehetséges, a fejlődhez és az előreléphez ilyen tapasztalatok szükségesek. Gratulálok a másik csapatnak.”

Bognár Róbert Mosonmagyaróvári KC SE edző: „Nagyon sokat készültünk erre a mérkőzésre. Azért sikerült nyernünk, mert a nagyon jó Győrt csaknem harminc góllal tudtuk tartani. Összejött, amit terveztünk, megdolgoztunk érte, a lányok nagyon akarták a győzelmet. Támadásban azonban még sokat kell fejlődnünk. Gratulálok a lányoknak, főként azért, mert ma igazi csapatként működtek a pályán.”
 

NB I 5. női ifjúsági 5. forduló
Egyetemi Csarnok, Győr,
2014. 09. 27. 14:00
Győri Audi ETO KC – Mosonmagyaróvári KC SE: 35 – 23 (14 – 15)
NB I 5. női junior 5. forduló
Egyetemi Csarnok, Győr,
2014. 09. 27. 16:00
Győri Audi ETO KC – Mosonmagyaróvári KC SE: 26 – 29 (14 – 14)
Játékvezetők: Tóth Johanna, Vámosi Vanda