Az ETO ágára, az A csoportba a Krim Mercator Ljubjana, a Cementos la Union Ribarroja, az Aalborg DH és a Dinamo Volgograd került. "Halálcsoportba" került a Ferencváros. A D jelû kvartettbe a zöld-fehérek mellé a Kometal Skopjet, a Hypot és a Slagelset sorsolták. Velük azonos ágra, tehát a C-csoportba került a címvédő Viborg, a Podravka Koprivnica, a Larvik és a Lipcse.

Az ETO Podgoricán kezd a Buducnost ellen. A montenegróiak keretében lényeges változás nem történt. Lényegében ugyanazokkal vágnak neki a sorozatnak, akik tavaly a KEK-döntőben legyőzték a győrieket. Gyakorlatilag csak Petra Valova távozott a Cornexihez.  A januárban induló BL-sorozatba a Buducnost a lengyel SPR I-com Lublinon keresztül jutott be. Az idegenbeli 24-21-es vereség után, hazai pályán 21-17-re győzték le Lublint és 42-41-es összesítéssel jutottak tovább.

 

A norvég Byasen HB Elit Trondheim lesz az ETO első hazai ellenfele. Ők szintén vérre menő csatában búcsúztatták az ukrán Motor Zaporozsjét úgy, hogy mindkét meccset Trondheimben játszották. Az elsőn 35-31-re nyertek a norvégok, a másodikat viszont 29-26-ra elbukták Harsakerék.

 

Első ránézésre az orosz bajnok Lada Togliatti tûnik az ETO legnagyobb ellenlábasának. Öt aktuális világbajnokot vonultatnak fel a Lada-gyáriak. Ugyanakkor már nem Trefilov mester ül a kispadon, hanem Alekszej Gumjanov és távozott a két klasszis beállós, Sipilova valamint Romenskaya is.

A sorsolás után Róth Kálmán vezetőedző így vélekedett: "A BL-ben van nehéz és van még nehezebb csoport. A miénk a nehézhez tartozik. Azt tudni lehetett, hogy a második kalapból nagyon komoly riválist kapunk. A Lada keretét most néztem meg az interneten. Jó páran eligazoltak tőlük az előző évekhez képest és Jevgenyij Trefilov távozásával is gyengültek, de így is nagy erősek. A Byasen gyengébbnek tûnik, mint a tavaly általunk búcsúztatott Larvik, a Buducnosttal szemben pedig komoly elszámolni valónk akad. Összeségében reális esélyünk nyílt a nyolc közé jutásra."

Vanyus Attila, klubelnök: "Nem panaszkodhatunk, viszonylag kedvező a sorsolásunk, bár sokat kell utaznunk. Az águnk viszont erősnek tûnik, bár azt nem bánom, hogy a két erősebb dán gárda - a Slagelse és a Viborg - nem kerülhet az utunkba a negyeddöntőben. Én is úgy látom, hogy jó esélyeink vannak a továbblépésre, csak a sérülések kerüljenek már el bennünket."

 

Játékoskeretek

 

ZRK Buducnost Monet Podgorica

Sanela Knezovic, Ana Vojcic (kapusok), Sonja Bajraktarovic, Anna Burmystrova, Snezana Knezovic, Elena Dmitrieva, Andela Dragutinovic, Marija Jovanovic,  Jovana Jovovic, Sanja Jovovic, Ana Milacic, Dragica Orlandic, Jovanka Radicevic, Ana Radovic, Ivana Stojanovic, Gabriela Tanase, Yana Vasileva,  Vinka Vlahovic.

 

 

 

Byasen Elitehandball Trondheim

Kari Aalvik Grimsbø, Tatiana Surkova, Kathrine Hjelmeland (kapusok), Trine Haltvik, Marit Malm Frafjord, Tonje Nøstvold, Gøril Snorroeggen, Vigdis Hårsaker, Gina Lorentsen, Marit R. Hergren, Hege Vifstad, Ida Alstad, Camilla Lorentsen, Ina Therese Næss, Mari Haltvik, Inga Berit Svestad, Mari K. S.Molid, Camilla Herrem.

 

 

 

Lada Togliatti

Tatiana Konstantinova, Tatiana Parfenova, Maria Sidorova (kapusok), Alexandra Kolokoltseva, Liudmila Mochalina, Liudmila Postnova, Irina Bliznova, Julia Klimova, Ana Dyudyaeva, Daria Gruzdeva, Oxana Koroleva, Anastasia Yushchenko, Olga Vinogradova, Ekaterina Marennikova, Yana Kolesnikova, Anna Vinogradova, Anastasia Boldyreva, Alina Gritsina, Ekaterina Vetkova, Polina Vyakhireva, Irina Nikitina, Ljubov Arishina, Polina Gorshkova, Evgenia Zavyalova,  Maria Anykina, Ekaterina Davydova, Olga Zubareva, Olga Chernoivanenko, Alla Kotova, Nadhezda Muravyeva.