"A zágrábi Lokomotiva, az aktuális horvát bajnok, amelynek tavaly sikerült megszakítani az hosszú évekig tartó Podravka uralmát – értékelt Mato Matijević. – Jelen pillanatban a Lokomotiva egy tapasztalt kerettel rendelkező csapat, amelyet Irfam Smajlagić, volt híres horvát válogatott játékos és több nemzeti válogatottat irányító kiváló edző vezet.
A horvát bajnoki cím megnyerése után megerősítették keretüket, és bizakodóan várják a Bajnokok Ligában való szereplést. A keret tapasztalt horvát válogatott játékosokra épül, mint Jelčić, Horvat, Kožnjak, Benko, Lovrić, Grubišić, Bašić, kiegészítve a szintén tapasztalt szerb válogatott beállóval Rajović-al, valamint Irman Neli szlovén és Michaela Hrbkova cseh válogatott játékosokkal, valamint néhány fiatal tehetséggel, mint például a horvát válogatott fiatal beállója Katarina Ježić, aki BL tapasztalattal is rendelkezik, hiszen korábban a podgoricai Budućnost csapatát erősítette. A fiatalokat továbbá még Marija Razum, Kristina Smiljanić, Marija Milić és a montenegrói Ivana Božović képviseli, akik bizonyára nem sok szerepet kapnak még a BL mérkőzéseken.
A csapat játékát az egész mérkőzés alatt elkötelezett agresszív játék jellemzi a védelemben, amelyből gyors indításokat szorgalmaznak, majd a támadásban folytatják a gyors agresszív játékot.
A védelem mögött egy nagyon tapasztalt jó formában lévő kapus, Ivana Jelčić áll, aki az masszív védőfal mögött lehetővé teszi a gyors ellentámadásokat.
Edzőjük az egész mérkőzés alatt a gyors iramjátékot követel. Sokat forgatja a csapatát, amellyel lehetővé teszi, hogy a játékosok egész mérkőzés alatt gyors és agresszív kézilabdát tudjanak játszani.
Védekezésben a 6-0 és az 5-1 jellemző a csapatra, de nem idegen számukra az ellenfél legjobb játékosainak kifogása sem. 
Támadásban gyors, kombinatorikus játékot alkalmaznak, mivel kimondottan nagy lövő játékossal nem rendelkeznek. Az egész csapatra nézve az egy-egy elleni játék az erőségük, ami különösen Maja Kožnjak irányító játékára jellemző.
Érdekesnek ígérkezik a két horvát válogatott kapus párharca, hiszen a Győri Audi ETO kapujában is horvát válogatott kapus áll, valamint a két horvát válogatott beálló viadala, a tapasztaltabb Vesna Milanović Litre a hazai csapat játékosaiként, valamint a fiatal, magának helyet követelő Katarina Ježić a Lokomotiva színeiben. Ezen felül érdekessége lehet még a találkozónak a Milanović-Litre testvérek, Iva és Vesna párharca is.
Jó mérkőzést, jó kézilabdát várok. Előnyben természetesen a Győri Audi ETO-t részesítem, hiszen keretük erősebb, szinte minden játékosuk bizonyított már úgy klub, mint válogatott szinten."