Mats Olssont, a világhírű svéd kapust, a norvég női válogatott jelenlegi kapusedzőjét kérdeztük vasárnapi ellenfelünkről.
„A Savehof kiemelkedik a svéd női kézilabda csapatok közül, sorozatban 75 hazai győztes bajnoki van mögöttük. Évről évre tudnak fejlődni, és fiatal tehetségeket beépíteni csapatukba. A tavalyi keretből négyen idén már Dániában játszanak, mégis a helyükre felhozott fiatal játékosokkal továbbra is ők a legerősebb svéd csapat. A csapat szinte teljes egészében svéd játékosokból áll, akik nem is játszottak soha más klubokban. Az egyetlen kivétel az izlandi átlövő, Haraldsdottir. A csapat kiemelkedően fiatal, a keretből 13-an idén játszanak először a BL-ben. Eddig a leggólerősebb játékosok Jenny Alm (6), Ida Oden (6) és Elin Karlsson (5).
Taktikailag nagyon fegyelmezett a játékuk, ami egy harcos védekezéssel párosul, mindemellett gyors lerohanásokat alkalmaznak.
A Bajnokok Ligájában elért eredményeiket tekintve az elmúlt szezon sikerült a Savehof számára a legjobban, amikor a BL középdöntőkbe is bejutottak. Egyébként az elmúlt 10 év során háromszor kerültek be a BL főtáblájára, és többször az EHF Kupában és a KEK-ben mérették meg magukat. Idei első Bajnokok Ligája mérkőzésükön nagyobb arányú vereséget szenvedtek a Viborgtól, idegenben 38:25-re kaptak ki a dánoktól.”

A lányok a kiutazás előtti napon, pénteken még egy utolsó összetartáson vettek részt, amit Kelecsényi Ernő is meglátogatott. Klubunk elnöke elmondása szerint „paprikás edzés” volt.

A felkészülésről Kovacsics Anikót és Danyi Gábor edzőt is megkérdeztük.

„Az idei szezon első BL mérkőzése a várakozásunknak megfelelően alakult – értékelt Kovacsics Anikó, irányító. – A Zágráb elleni találkozó alapos kielemzését követően egész héten a Savehofra készültünk keményen. Vasárnap nehéz mérkőzésre számítok, a svédek évről-évre rutinosabbak a BL-ben, és hazai pályán biztosan többet fognak mutatni a Viborg elleni mérkőzéshez képest.”

Danyi Gábor edző az alábbiak szerint vélekedett a csapat jelenlegi felkészültségéről, és a vasárnapi mérkőzésről: „A csapat felkészülése, az új játékosok beépítése a tervek szerint halad, mindig szép feladat ennyi új-régi játékos összecsiszolása. Vasárnap tipikus skandináv ellenfélre számítunk. A Savehof elleni összecsapáson hatvan percig nagyon koncentrált játékot kell mutatnunk. A Viborg-Savehof mérkőzés végeredménye csalóka, hiszen a szünetben csak egy gól volt a svédek hátránya. Ebből is látszik, hogy a Bajnokok Ligájában egy 5-10 perces hullámvölgy is végzetes lehet. Mi ezt nem engedhetjük meg magunknak céljaink elérése érdekében.”

Bajnokok Ligája, C csoport
2014. 10. 26. 17:00
IK Savehof – Győri Audi ETO KC
Játékvezetők: Peter Brunovksy éa Vladimir Canda (Szlovákia)
EHF delegált: Mona Förström (Finnország)
Élő tv közvetítés: DigiSport2