Bajnokok Ligája csoportmérkőzés
Győr, Egyetemi csarnok
2014, november 8. 16:00
Győri Audi ETO KC – Viborg HK: 22-20 (9-11)
Játékvezetők: Diana-Carmen Florescu, Anamaria Stoia (ROU)
EHF delegált: Edeltraut Bertold (AUT)

hétméteresek:  5(5)/2(2)

kiállítások: 2/2 perc

Győri Audi ETO KC:

15 Aguilar Diaz 2
18 Amorim  3
31 Boczkó-Hornyák
33 Bognár-Bódi 2
87 Grubisic
12 Herr
11 Korsós 1
14 Kovacsics 7
5 Löke 6
30 Milanovic Litre
21 Planéta
8 Sen 1
24 Szepesi

vezetőedző: Ambros Martín

Viborg HK:

15 Andreassen
27 Burgaard 2
11 Damnjanovic 4
25 Fisker 3
6 Gravholt 1
9 Gulldén 4
29 Larsen
19 Lyksborg 3
1 Masson De Souza
4 Mikkelsen
12 Poulsen
2 Skov 3

vezetőedző: Dalmose Christian

A csapatok bemutatását követően két, utánpótlás játékosaink legjobbjait értékelő ösztöndíj kerül átadásra. Az Audi ETO első névadó szponzora, Halbritter Mátyás emlékére alapított díjat idén junior játékosunk Horváth Petra, a Görbicz Anita által alapított ösztöndíjat pedig megosztva a serdülő korú Pál Tamara és az ifi Lakatos Rita kapják. Mindhárman a korosztályos nemzeti válogatottakat is erősítik. Gratulálunk a díjazottaknak!

1. félidő

A magyar csapatnak ismét nélkülöznie kell Susann Müllert újabb ujjsérülése miatt. A hazai pályán a magyar kapuban Herr Orsolya kezd, a mezőnyben Bognár-Bódi, Löke, Sen, Kovacsics, Amorim és Szepesi. Az Audi ETO védekezéssel kezdi a találkozót, a második támadásból Fisker eredményes. Majd egy hétméterest is belőve három góllal mennek el az elején. Szélről Bognár-Bódi két lövése is kimarad, az első találat az. 5. perben Kovacsics által történik. Indulásból Fisker újra belövi Grubisicnek, erre Ambros Martín a mérkőzés 6. percében időt kér. A második hazai találat Amorimé. Löke Kovacsics beadásából hétméterest harcol ki, amit Kovacsics belő, a 11. percben 3-5 az állás. Újabb hétméterest értékesít Kovacsics. Herr Orsi a kapuban sorra hárítja a dánok próbálkozásait. Aguilar is bejön jobbkettőbe, sajnos első próbálkozása sikertelen marad. Damnjanovic átlövésből betalál Herrnek, ezzel háromra emelik előnyüket a vendégek. A hazai oldalon újra Kovacsics villan egy gyors betöréssel jobbkettőben (5-7). Amorim csoda-beadását Löke bevágja. Duda egy ütemtelen talpról lövéssel átvágja a kapust, de egy szabálytalan védekezése miatt emberhátrányba kerülünk. Sen egy szép góljával szépítünk emberhátrányban a 25. percben (8-10). Az utolsó percben hétmétereshez jutunk, Kovacsics belövi, az ellenfél is lőhet egy büntetőt, 9-11-el fordulunk. 


2. félidő

Mi támadunk először a második játékrészben, amit rögtön góllal kezdünk Aguilar révén. Bognár-Bódi labdaszerzését nem tudjuk gólra váltani. Egy szép összjátékban Löke betalál a dán kapuba, amivel egalizálunk a meccsen először (11-11), majd Aguilar gyors betörésével átvesszük a vezetést a negyedik percben. A dánok összes próbálkozását meghiúsítja a magyar kapuban álló Herr. Korsós zavarót védekezik, ami felborítja az ellenfél támadójátékát. Egy egészpályás indításból Bognár-Bódi kettőre emeli előnyünket, mire a dán edző kikéri idejét. A szurkolók egy emberként biztatják a lányokat. Kovacsics bejátssza Lökének, aki nem tud hibázni. A hetedik percben esik az első dán találat. Amorim villan egy gyorsat, és 15-13 a tízedik percben, utána Herr újra bevehetetlen a kapuban, ziccert hárít. Löke megint betalál, három ember sem tudja megállítani. A 12. percben Misi a földön marad, szélről durván lerántják, a heteshez Korsós áll a kapus elé, és belövi, ezzel már négyre növeljük előnyünket. Herr továbbra is a maximumom, a közönség a nevét skandálja. Lyksborg jobbszélről töri meg a hosszú dán gólcsendet. Szélről Bognár-Bódi elfogadja a kapus által felkínált rövidet. Hornyák kiharcol egy hetest, amit Kovacsics ejtéssel belő (19-16). Korsós most is zavarót védekezik. Maca bevarázsolja a labdát Lökének, aki könyörtelen. Az ellenfél támadásokban a kapust mezőnyjátékosra cserélve hét emberrel támad. Ambros Martín a 24. percben kikéri idejét. Löke gólra váltja a bejátszást. Herr továbbra is bravúrosan védi kapunkat. Hosszú idő után Burgaard lő gólt (21-18). Kipattanót megszerezve Skov lő még egyet. Utolsó perc elején Ambros Martín időt kér, ami után Kovacsics szenzációsan bevágja a mérkőzés utolsó találatát, amivel nyer a Győri Audi ETO KC, amit a közönség állva tapsolva köszön meg a lányoknak.

Ambros Martín értékelése: „Gratulálok az ellenfélnek, sok szenvedést okoztak nekünk. Tudtuk, hogy ma nehezebb dolgunk lesz mint múlt héten. A győzelem ellenére nem teljesen vagyok elégedett, mert nem voltunk eléggé fegyelmezettek, és az első félidőben ebből származtak a problémáink. A fő tanulságunk, hogy ha támadásban rosszabb napot fogunk ki, a védekezést mindenképpen keményebben kell vennünk, mert ahogy ma is látszódott, ezzel is meg lehet nyerni egy meccset.”

Herr Orsolya több bravúrt is bemutatott a mérkőzésen: „Örülök, hogy ilyen jó volt a védekezésünk, főleg a 2. félidőben. Ambros felhívta a figyelmünket, hogy most sokkal nehezebb dolgunk lesz mint egy hete, ez be is igazolódott. A hibáinkat mindenképpen ki kell javítanunk, de a jó védelmünkre tudunk építkezni a jövőben is. Továbbra is igazi csapatként fogunk harcolni a győzelmekért.

A dán edző, Christian Dalmose így nyilatkozott: „Nagy csata volt a mai, két remek csapat találkozott. A Győr jó formában volt, mi kevésbé, és sajnos s játékvezetők is. Reméljük, továbbjutunk mi is a FINAL4-ba, és ott újra találkozhatunk a Győrrel.”

Az ellenfél játékosai közül a kapus, Masson szólalt meg: „Az utolsó erőnkig küzdöttünk ma, erre nagy szükség is volt, így volt esélyünk a Győr közelében maradni. Hét közben a dán bajnokságban is kemény meccseket játszunk, és kevés a cserénk, így nehéz dolgunk van. A vereség ellenére jó érzéssel megyünk haza, mert harcosságban jó oldalunkat mutattuk. Idegenben nagyon nehéz nyerni, de nagyon bízunk benne, hogy a FINAL4-ba be tudunk jutni.”