Bajnokok Ligája csoportmérkőzés
Audi Aréna Győr
2014.11.23. 17:00
Győri Audi ETO KC – IK Savehof: 35 - 23 (16-14)
Játékvezetők: Evgeny Zotin, Nikolay Volodkov (RUS)
EHF delegált: Zuzana Fuleova (SVK)

1. félidő
A mérkőzés előtt a vadonatúj Audi Aréna közepén lévő cube-on a Győri Audi ETO KC múltját bemutató filmmel köszönti a csapat a több mint ötezer szurkolót, akik ezt követően tombolnak a lányoknak.
A mérkőzés Görbicz Anita kezdődobásával veszi kezdetét. Az áldott állapotban lévő győri világklasszis adja át csapatának a labdát, amivel ténylegesen kezdetét veszi az Audi Aréna Győr nyitómérkőzése.
Herr kezd a kapuban, előtte Bognár Bódi, Kovacsis, Amorim, Löke, Korsós és Sen kezd. Második gyors lerohanásból Kovacsics betalál. Erre Ehröring egyből válaszol. Az adok-kapok folytatódik Löke találatával, amire Alm reagál, aztán megint Löke. Balkettőből egy gyors betöréssel Amorim bevágja a hosszúba, majd egy átlövést értékesít a 8. percben (5-4) Kovacsics lövésénél a labda is a hálóban szeretne lenni, becsorog a kapuba. Amorim kiharcolt hetesét Kovacsics kapufára lövi. A hazai oldalon hetest értékesít Alm, de Amorim válaszol rá. Kovacsics varázslatos beadásával Löke könyörtelen. A tizenötödik percben Ambros Martín kikéri első idejét, ami után ismét Amorim villan, immáron negyedik alkalommal, aztán Bognár-Bódi szélről, amivel átvesszük ismét a vezetést (10-9), amit Löke indulásgóljával tetéz. Aguilar egy szép betöréssel mutatkozik be. Herr is megmutatja tudását, ziccert hárít. A huszadik percben a Savehof kér időt. Aztán Aguilar átveri a védőket sorban kétszer, és bevarrja a bal felsőbe (14-12). A huszonhatodik perben megkaptuk első kiállításunkat, Löke pihenhet két percig. Hetest értékesítenek a svédek. Maca és Kovacsics egymás után villannak, ezzel három van közte (16-13) a huszonhetedik percben. Időntúli szabaddobással ér véget az első félidő (16-14)
 

2. félidő
Grubisic kezd a kapuban, aki sorra meghiúsítja a svédek próbálkozásait. Bognár-Bódi beíveli Bundsennek. Löke kiharcolt hetesét Korsós értékesíti. Majd újra Bognár-Bódié a főszerep, aztán Amorimé, akit ezután leküldenek a játékvezetők két percre pihenni (20-15) az ötödik percben. Maca ötödször is eredményes, ezzel hat van közte, a svédek ki is kérik idejüket. Kovacsics is kap egy kétpercest. Löke emberhátrányban is lerázza magáról két védőjét. Szélről Lindvall-Haggren belövi a svéd tizenhatodikat. Gruba meghiúsította az ellenfél indítását, kirohanásával megszerezte a labdát (22-16). Macat a földre küldik, ami a közönségnek nem tetszik. Korsós újabb büntetőt lő. Kovacsics ellen belülvédekeznek, ami hétméterest ér, amit Korsós harmadszorra is bevág, mire a Savehof megint időt kér. A hatos számú Oden átlövés góljával szépít, amire Amorim és Kovacsics rögtön válaszol, aztán Alm talpról szépít (26-18). Jobbszélen Bognár-Bódi csatát nyer a kapussal szemben szép ejtésével, majd Amorim tízre növeli a különbséget. Nyolcra faragja Alm két lövéssel. Bognár-Bódi szélen ismétel, aztán Szepesi indítás góllal bemutatkozik. Szélen Dafe átveri Grubát a huszonkettedik percben. Vesna is megmutatja magát egy szép találattal (31-21). A harminckettedik Lökéé, majd a sort Aguilar követi. Aztán egy szép védéssel bemutatkozik a junior Wéninger Alexa. Vesna lövését Idehn olvassa, de Szepesivel nem bír. Az utolsó perben állva tapsol ötezer szurkoló, amit a lányok időntúli hétméteressel Sen keze által hálálnak meg (35-23). Győzelemmel avatja fel új otthonát az Audi ETO.

Ambros Martín értékelése: „Gratulálok az ellenfelünknek a középdöntőbe jutáshoz, amelyet kiharcoltak a múlt héten. Sejtettük, hogy ez magabiztossá teszi őket, amely érződött is a meccs elején. Az új pályán mi is kerestük a helyünket a meccs elején, a Savehof kintről nagyon jól lőtt. De türelmesek és magabiztosak voltunk, meg tudtuk találni erre az ellenszert, védekezést váltottunk, és messzebbre tudtuk tolni őket a kapunktól. Tulajdonképpen ez volt a kulcs a győzelemhez. A játékosaimnak maximális elismerésemet szeretném kifejezni, mert amit ebben a szezonban mutattak, az emberfeletti, arra nincsenek már szavaim. Nagyon büszke vagyok rájuk!”

Kovacsics Anikó a meccs egyik legjobbja volt: „Nagyon vártuk már, hogy itt játszhassunk, a hangulatot, a sok szurkolót, és be is jött, amit sejtettünk, fantasztikus hangulatot teremtettek a szurkolóink, a hideg is kirázott, amikor befutottunk a pályára. Örülünk a magabiztos győzelemnek is, amely nem indult simán, tudtuk, hogy a Savehof nagyon jön majd, gyorsak, agresszívek. Félidőben azonban mi jobban meg tudtunk újulni, és onnantól egymást segítve, igazi csapatként játszottunk, jól összeállt a védelmünk és lerohanásgólokat tudtunk lőni.”

A svéd edző, Henrik Signell így nyilatkozott: „Az első félidőben egész jó támadójátékot produkáltunk, jó indulás volt. Kemény meccsre számítottunk, az is lett belőle. Azt kell mondjam, hogy a Győr most a világ legjobb csapata, és bennünket a Győr ellen a svéd bajnokság úgy tűnik, hogy csak egy félidőre tud felkészíteni. Gratulálok az ETO-nak!

Az ellenfél játékosai közül Ida Oden szólalt meg: „Nem sikerült ugyan nyernünk, de ma igazi élménnyel gazdagodtunk. Az ETO minden téren jobb volt nálunk, megérdemelten nyertek, gratulálunk nekik.”