A csapatból jó páran (ismét) Európa bajnokok lettetek decemberben, amelyhez előszöris szeretnénk gratulálni! Volt-e időtök az EB után, hogy feltöltsétek az akkumulátorokat?

Szerencsére igen, volt időnk. Az EB-ről december 22-én értünk haza, és csak 28-án kezdtünk el edzeni. Két nap tréningezést követően 30-án Norvég Kupadöntőt játszottunk. Ez után csak január 5-én edzettünk újra együtt, addig egyedi, első sorban fizikai edzéseket végeztünk.

Hogyan készültök a tavaszi BL-fordulókra? Kemény meccseitek vannak a hazai bajnokságban?

Habár mi vagyunk a legjobb csapat Norvégiában, igyekszünk minden mérkőzést felkészülésként megélni a BL-re. Nemrégiben találkoztunk a tabella második helyezett csapatával, tehát vannak kemény meccseink. Ha nem játszunk koncentráltan, akkor bármelyik csapat meg tud bennünket verni itthon. Bizonyos periódusokban nagyon kemény fizikai edzéseket végzünk, így próbálunk felkészülni az előttünk álló hosszú sorozatra.

Hogy vagy egészségileg, sikerült átvészelned sérülésmentesen az EB-t?

Szerencsére igen, a 34,5 évem ellenére egészségesen tértem haza Magyarországról.

A legutóbbi meccsünket a Larvik nyerte tavaly augusztusban. Hogy látod most az esélyeket? Hogyan fejlődött a Larvik csapata, és mit gondolsz az ETO jelenlegi formájáról?

Szerintem tavaly óta mindkét csapat sokat fejlődött. Jövő vasárnap mindkettőnkben benne lesz az erős győzni akarás, tehát szoros és kemény mérkőzést várok. Bár az ETO-nál babavárás és sérülés miatt vannak fontos hiányzók (Görbicz, Lunde, Amorim), de még így is számos kiváló játékosa van. Láttam, hogy 5 góllal nyert az FTC ellen, ami nagyon jó eredmény. Szerintem az ETO Görbicz, Lunde és Amorim nélkül is egy nagyon erős csapat. És már nagyon várom, hogy az új Arénában játszhassak.

Véleményed szerint kik a legfőbb favoritok, akik a csoportunkból továbbjutnak a negyeddöntőbe?

A mi csoportunkból az ETO-t és magunkat látom esélyesnek, a másik három csapat: Baia Mare, Viborg és Metz közül nehéz megítélni, ki jut tovább, de nagy csaták lesznek, az biztos.