Rába Quelle ETO FKC - Nyíregyházi KSE 27-26 (12-15)

Győr, 800 néző. Vezette: Jancsó – Marczinka

ETO: Hoffmann – SZALAFAI 6, Józsa 1, Schuch 1, NAGY T. 5(2), BOGNÁR 6(2), PÁLOS 6
Csere: Djordjevics (kapus), SZÉLES 1, Kuzman 1, Harta, Szabó A.
Edző: Tóth László
NYKSE: NAGY L. – VISY 4, Kalous 1, Jurko 2, Doros, Bursac 3, KLEIS 9(2)
Csere: Kovács J. (kapus), Kaplonyi 2, Oláh3, Kopco 1, Ulics 1
Edző: Jano Pál

Hétméteresek: 9/4 illetve 2/2
Kiállítások: 4 illetve 20 perc

 

Ragyogóan kezdett az ETO. Nagy Tamás, Bognár és Pálos vezérletével elhúzott 6-2-re. Nem bírta tovább a vendégek edzője Jano Pál és már a 10.percben időt kért. Felállt védőfal ellen egyik gárda sem remekelt, de miközben a hazaiak egyre-másra puskázták el a heteseket, addig a túloldalon Kleist nem tudták tartani Pálosék. 8-9-nél vezettek először a vendégek, ekkor Tóth László gondolta úgy, hogy ideje rendet tenni a fejekben. Nagy Tamás és Bognár villant egyet és ismét győri előnyt mutatott az eredményjelző. Sajnos nem sokáig, mert támadásban rengeteg hibát követtek a győriek és ezt Kleis, Kalous valamint Visy is megbüntette.
A fordulás után is tovább hullámzott a játék. Feljött az ETO, majd ismét elhúztak a nyírségiek, akik olykor durván védekeztek, amit hûen tükröz a rengeteg kiállítás. Sőt, néhány még el is maradt. 24-24-nél egyenlítettek a zöld-fehérek, akik közül különösen a két szélső Pálos és Szalafai villogott. Pálos még balátlövőként is szerepelt. Ez jó húzásnak is bizonyult, hiszen kétszer is megverte védőjét. 27-25-nél Bursac lőtt gólt, mintegy fél perccel a vége előtt. Letámadásra jöttek ki a vendégek. A játékvezetők nagyon hamar jelezték a „passzívot” és el is vették a labdát. Indult a Nyíregyháza, Visy ziccerbe is került, de az addig nem nagyon remeklő Hoffmann Ákos hatalmas bravúrt mutatott be, nem is csoda, hogy egy másodperccel később már a teljes győri csapat a kapus nyakában lógott. A Rába Quelle ETO ezzel a sikerrel nemhogy elmozdult a sereghajtó pozícióból, de már a kilencedik helyen áll, azonos pontszámmal, mint a nyolcadik Tatabánya.

Tóth László: Nagyon küzdött a csapat, ha nem hagyunk ki ennyi hetest és helyzetet, akkor jóval simábban nyerünk. Szalafai és Pálos extrát nyújtott és ilyen a kézilabda, az utolsó másodpercben az addig nem igazán remeklő Hoffmann Ákos bravúrjának köszönhetően sikerült nyernünk. Tudomásul kell venni, hogy ez a csapat pénteken állt össze