A tegnapi csodás győzelmet követően csapatunk máris a következő megmérettetések felé fordul. A hét közepén egy bajnoki forduló vár a lányokra a Vác ellen, szombaton azonban máris itt a harmadik BL-középdöntős forduló.

Ellenfelünk a francia Metz Handball, egy nagy múltú, közel 50 éves klub. A csapat minden bizonnyal a legeredményesebb számokkal büszkélkedhet hazájában, hiszen 19 alkalommal hódították el a francia bajnoki címet, a francia kupa és ligakupa sorozatban pedig összesen 13 alkalommal diadalmaskodtak.

A nemzetközi porondon első sorban az EHF Kupában mutattak fel kimagasló eredményt: 2013-ban döntőt játszottak a dán Holstebro együttesével, amely végül ezüstérmet hozott a franciáknak.

A KEK-ben 4 alkalommal jutottak a legjobb négy közé: 1999, 2004, 2010 és 2011-ben.

A BL-ben 2012-ben érték el legjobb eredményüket, amikor a középdöntőkig jutottak, ott viszont nem bírtak a bivalyerős Buducnost, Valcea, Krim trióval, így nem jutottak a legjobb 4 közé.

A csapat nagy része francia játékosokból áll, itt játszik többek között a kiváló francia válogatott Nina Kamto, Paul Baudoin és Claudine Mendy is. Az idegenlégiósok között pedig találhatunk orosz, holland, szlovén, spanyol, montenegrói, horvát, szerb játékost is, meglehetősen színes tehát a játékospalettájuk. Az ETO szurkolók számára legismertebb tag talán a szlovén Ana Gros, aki 2010-2012 között a Győr csapatát erősítette.

A Metz BL-góllövőlistáját jelenleg Ana Gros tartja 47 góllal, őt követik Paul Baudouin 45, illetve Zaadi Deuna Grace 23 góllal. Rájuk kell tehát majd odafigyelni a szombati mérkőzésen.

A Metz elleni BL-mérkőzés időpontja 2015. február 14., 17.15 perc.

Jegyek kaphatók a www.jegymester.hu oldalon, és a győri Látogatóközpontban 5.000,- és 7.000,- Ft-os áron.

Várunk minden szurkolót a mérkőzésre, ahol akár már a BL-8 közé jutásunk is eldőlhet!