A vendégekkel nem volt túl sok összecsapásunk eddig, mindössze három alkalommal játszottunk a nemzetközi kupasorozatokban, de a mérlegünk hibátlan. Legutóbb 3 szezonnal ezelőtt, a 2011/2012-es BL csoportmeccsek során kerültünk össze, amikor  idegenben 24-33-ra, itthon pedig 28:23-ra vertük meg őket. Korábban a 2007/2008-as BL-kvalifikációk során találkoztunk egy meccs erejéig Győrött, az eredmény 30-27 lett a javunkra.

A Metz csapatát jelenleg egy ex győri játékos, Ana Gros is erősíti. Méghozzá a szó szoros értelmében, hiszen a szlovén lány vezeti a BL góllövőlistájukat. Vele beszélgettünk a közelgő meccs kapcsán:

Hogy érzed magad a Metz csapatában? Sikerült beilleszkedned a francia klubéletbe?

Nagyon jól érzem magam Metzben. A lányok, és mindenki más a klubban végtelenül kedves. Amikor ideérkeztem, egyáltalán nem volt gondom, hogy beilleszkedjek ebbe a mentalitásba és a játékstílusba. Nagyon örülök, hogy a Metz mellett döntöttem.

Milyen ott a légkör? Népszerű a kézilabda? A csapat népszerű a városban, vagy az ország más részein?
Metzben szuper a légkör! Az emberek imádják a kézilabdát, és még a hazai bajnoki meccseken is kint vannak legalább 3 ezren. Persze nehezen összehasonlítható a győri atmoszférával. Ha azt összehasonlítom bármelyik európai várossal, biztosan állíthatom, hogy Győrött van a legjobb szurkolói légkör, de azért nem sokkal van lemaradva e mögött a metz-i sem.

Nagyon sikeresnek tűnik a teljesítményed, hiszen Te vezeted a csapat BL-góllövőlistáját. Mit jelent ez számodra?
Túl sokat nem gondolkodom ezen. Persze jól esik és megtiszteltetés, de sokkal fontosabb a csapat, mint az egyes játékosok. És persze nem tudnék olyan sok gólt dobni, ha a csapat nem segítene olyan sok jó passzal.

Melyek a céljaitok az idei BL-ben?
Első célunkat teljesítettük, hiszen továbbjutottunk a középdöntőkbe. Miután ez sikerült, és itt vagyunk, természetesen a legjobb formánkat szeretnénk mutatni, és be szeretnénk jutni a negyeddöntőbe. Kemény lesz, de még két vereség után sem elképzelhetetlen. Mindent megteszünk, hogy továbbjussunk.

Milyen érzésekkel jössz Győrbe?
Nagyon boldog vagyok, hogy újra ott játszhatok, különösen most, hogy kész az új Aréna. Már nagyon várom, hogy pályára léphessek! Persze picit izgulok is, de szerintem ez normális, ha korábbi klubod ellen mész játszani. Ez nagyon örömteli, és nagyon várom, hogy találkozhassak a lányokkal és a szurkolókkal.

Mit vársz a szombati meccstől?
Nagyon nehéz küzdelmet várok. Mindannyian tudjuk, mit jelent a Győr manapság, fantasztikus kézilabdát játszanak. De nem adjuk fel, a legkeményebb ellenfél szeretnénk lenni. Nekünk is sok sérültünk van most, ezért sokkal nehezebb a dolgunk, de tudjuk, hogy a sportban bármi előfordulhat.

Szerinted mi a csapatotok erőssége?
Nehéz egy dolgot kiemelni. Szerintem kemény ellenfél vagyunk, ha képesek vagyunk csapatként játszani és összetartunk a teljes meccsen át. Bízom benne, hogy sikerülni fog Győrben, úgy játszunk majd mint egy csapat, és a legjobb formánkat tudjuk mutatni.

Győri Audi ETO KC - Metz Handball

2015. február 14. 17.15 Győr, Audi Aréna

Jegyek vásárolhatók a www.jegymester.hu oldalon, és a győri Látogatóközpontban 7.000,- és 5.000,- Ft-os áron.

Várunk minden ETO-szurkolót!