Elkaptad a fonalat Nagybányán, nagyon jó volt látni Téged ilyen jó formában. Kezd beérni a győri munka? - kérdeztük Susan Müllert.

Végre valahára meg tudtam mutatni valódi önmagamat az ETO színeiben, amiért nagyon megkönnyebbültem, és boldog vagyok. Rengeteg támogatást kaptam a CSAPATTÓL, az edzőktől és sok szurkolótól is, akik hittek bennem és akkor is biztattak, amikor nem tudtam ezt viszonozni jó játékkal. Vasárnap az egész csapat fantasztikusan felkészült Ambros taktikájával, mindenki a legjobbját adta, így nagyon jól tudtunk teljesíteni.

Mit éreztél a nagybányai pályán? Mi volt más?

Egész meccsen nagyon jó érzésem volt. Tudtuk, hogy forró hangulat lesz, hatalmas zaj, amelyben nem lesz könnyű nyerni, de minden egyes játékosunk az első pillanattól kezdve ott volt fejben, tiszta szívvel harcolt a csapatért. Nem tudom szavakba önteni, mennyire fantasztikus érzés, amikor ilyen körülmények között mögöttünk állnak a szurkolóink, bárhová is megyünk Európában, bárki ellen is játszunk. Ez igazán egyedülálló!

Mi a különbség szerinted korábbi klubjaid és az ETO között?

Az ETO végtelenül profi. Itt mindenki minden nap egyetlen célért dolgozik: hogy a szezon végén megnyerjük az összes címet, köztük a legnagyobbat, a Bajnokok Ligáját. Itt tényleg minden a kézilabdáról szól, nem más dolgokról, problémákról. Az edzések olyanok, mint egy-egy meccs, és ez nagyon hatékony a mérkőzések szempontjából. És persze a szurkolók, akikre most sem tudok megfelelő szavakat találni. Lipcsében azt gondoltam, hogy ott mennyire jók a szurkolók, de itt hihetetlen, ahogy képesek bennünket feltüzelni minden egyes meccsen, akár jól játszunk, akár kevésbé. Ez nagyon különleges az ETO-nak és a kézilabdának is.

Hogy érzed magad a városban? Vannak kedvenc helyeid?

Őszintén szólva a kezdet nem volt könnyű. Azt gondoltam, könnyebben veszem az átállást, hiszen játszottam már Németországon kívül, de ez alkalommal tényleg időre volt szükségem, hogy az új dolgokat megszokjam: a kultúrát, az itteni kézilabdát és így tovább. Bár a testem itt van, de úgy érzem, a fejemnek kicsit több időre van szüksége.
Kedvenc helyem nincs Győrött, de nagyon szeretek a folyóparton sétálni, és a belváros is nagyon szép, szeretem az ottani éttermeket. Remélem, hamarosan kitavaszodik, előbújik a nap, és akkor megint ki lehet ülni meginni egy kávét.

Szoktál eljárni szórakozni? Hogy töltöd a szabadidődet?

Leginkább vacsorázni szoktam kimozdulni, nem bulizni. Inkább otthon szeretek pihenni. Szabadidőmben igyekszem sokat aludni. És szeretek főzni meg sütni is, és jó filmeket nézni. Ha egy egész napunk szabad, akkor gyakran Budapestre utazom, mert szerintem nagyon szép és barátságos város, ahol mindig fel tudok fedezni valami új dolgot.

Kari Grimsbö lassan kezd berendezkedni Győrött. Hogy álltok a kipakolással? - kérdeztük új norvég kapusunkat.

A legfontosabb, hogy megtaláltuk a győri otthonunkat, egy kertes házat. Mivel kisgyermekkel és egy kutyával érkeztünk, ezért ez fontos volt. Persze még nem nevezném igazi otthonnak, sokáig fog tartani, mire berendezkedünk, de minden nap haladunk egy kicsit.

Hogy érzitek magatokat a városban? Milyenek az első benyomások? Vannak-e meglepő dolgok Magyarországon?

Tényleg nagyon jók a benyomásaink, de hát nem is teljesen ismeretlen helyre jöttünk. Itteni norvég csapattársaimtól rengeteg információt begyűjtöttem, ők is csupa jót mondtak erről a kultúráról, az emberekről. Tehát semmi meglepőt nem észleltem a kultúrák különbsége miatt. Persze korábbi csapataimmal rendszeresen jártuk Európát, sok országban megfordultam, így van képem arról, hogy milyen az élet. Egyelőre nem könnyű szót érteni a helyiekkel, kevesen beszélnek angolul, ez picit szokatlan számomra. Itt inkább a német az első számú idegen nyelv, ezt a férjem kicsit beszéli, ő jobban boldogul.

A családod itt volt-e a hét közepén a meccsen?

Most még nem, de szombaton ők is jönnek a Metz elleni BL-meccsre. A Larvik ellen itt volt a kisfiam is, neki picit hangos volt, de hát egy kézilabdás anyuka fiának hozzá kell ehhez szoknia.

Mit gondolsz a Győr esélyeiről a BL-címvédést illetően?

Szerintem minden feltétel adott ehhez. Annak ellenére is, hogy fontos játékosok sérültek a csapatban. Mindenki végtelenül elszánt, komolyan veszi a feladatát, tudja a dolgát. Nagyon jó a csapat mentalitása, ezért teljesen reálisnak érzem a csapat célját a címvédésre. De addig még rengeteg dolgunk van!

Ambros Martín továbbra is kis lépésekben gondolkodik. Arról kérdeztük, hogyan látja a csoportban az esélyeket, a továbbjutást, ellenfeleket:

Most sem a pontokat számolgatjuk, hanem a munkára koncentrálunk, és folyamatosan fejlődni szeretnénk. Amikor belevetettük magunkat a tavaszi BL-küzdelmekbe, pontosan erre készültünk: tudtuk, hogy lesznek nehéz pillanatok, becsúszhatnak vereségek. Felkészítettem a csapatot, hogy ettől egy pillanatra sem inogjanak meg, ez most normális. Az a lényeg, hogy minden edzésen fejlődjünk, minden meccsen összébb kovácsolódjunk. Továbbra is a csoportelsőség a célom a középdöntőkben, és nem azért, mert tartok a másik csoport nehezebb ellenfeleitől. Ha ott tartunk, őket is meg kell vernünk. Hanem azért, mert tudom, hogy képesek vagyunk rá!

Győri Audi ETO - Metz Handball

Bajnokok Ligája Középdöntő 3. forduló

2015. február 14. 17.15, Audi Aréna Győr

Játékvezetők: Branka Maric - Zorica Masic (SRB)

EHF delegátus: Janka Stasova (SVK)

Jegyek kaphatók a www.jegymester.hu oldalon, és a győri Látogatóközpontban.

Várjuk minden szurkolónkat! Hajrá ETO!