1. félidő
A hazai csapat védekezéssel kezd, Sen, Löke, Milanovic Litre, Kovacsics, Korsós és Bódi alkotják a védőfalat Herr előtt. Első támadásból eredményes az ellenfél, Gros betörésből belövi a találkozó első gólját, melyre Sen azonnal válaszol. Herr szélről olvassa az ellenfél próbálkozásait. Talpról elengedi Kovacsics, vezetünk, aztán kihagy egy hétméterest. Löke indításgólját követően Bódi talál szélről a kapuba. Korsós áll a kapu elé egy büntetőre, belövi az ötödik győri gólt. Kovacsics megtalálja Lökét a falban egy újabb találatra. Baudoudin lövi az első idegen gólt szélről, 6-4 a 10. percben. Korsós akcióban is eredményes, lő egy szépet szélről. Zavarót védekezik a francia csapat. Bódinak megint kijön jobbszélen, ezzel néggyel vezet a hazai együttes, erre ki is kéri a Metz az első idejét. Büntetőt értékesít a Metz a 16. percben, ezzel feljönnek két gólra. Löke találata után Hornyák egy szép kapura lövéssel mutatkozik be a mérkőzésen. Hetest kap az ellenfél, Gros belövi, a másik oldalon pedig Korsós lő be egy újabb büntetőt (11-8). Sen két percet kap, pihenhet egy kicsit. Szélen Knedlikova kísérlete és Aquilar betörése hetest ér, amiket zsinórban Korsós értékesít. Öt perces gólcsend után az ellenfél szélről és beállóból is betalál Herrnek. Müller álompasszt ad Lökének, aki nem tud hibázni. Erre Gros válaszol a másik oldalon. Ambros Martín kikéri a lányokat a pálya szélére a félidő vége előtt húsz másodperccel. Az utolsó pillanatban még Aquilar lő egyet, ezzel 15-11 a fordulónál a találkozó állása.

2. félidő
Az Audi ETO kezdi a második játékrészt, Müller egy hatalmas bombát enged a kapufára. Herr hárít egy ziccert. Korsós hetest lőhet, immáron a negyediket. Herr Lökét indítja, ezzel hattal vezet az Audi ETO. Lábbal megver minket Mendy, mire érkezik a választ Kovacsics részéről, aztán ismét a Metz talál be Herrnek. Lucianot kiküldik két percre, amit Löke köszön meg egy szép befordulással. Gros szélről és átlövésből is lőni tud (19-15) a hatodik percben. Emberelőnyben támadhatunk a nyolcadik percben, az ellenfél azonban hétméretest harcol ki, amit Gros lő be Grimsbönek. Mendy talpról kapufáról betalál, amivel egy gólra zárkózik a Metz. Ambros Martín kikéri második idejét. Kovacsics ballövői kísérlete sikeres. Most Kamto kap két perecet, emberelőnyben ismét a Győr (21-18). Szepesi egy szemfüles góllal mutatkozik be. Müller átemelést követően kerül ziccer helyzetbe, majd újra az Audi ETO következik a góllövők listáján Bódi által (24-20) a 17. percben. Löke ráfordul két emberrel a nyakán. Balszélre jön ki a húzás a franciáknak Vukcevic által, amit Müller nem hagy annyiban. Grimsböt nagy tapssal köszönti a közönség. Újra Müller villan egy szépet. Luciano és Gonzales is bemutatkozik a franciák közül. Grost kiállítják a bírók. Müller belövi ötödök gólját (28-25), amikor öt perc van még hátra a találkozóból. Hétméterest hárít Grimsbö. Bódi szélről értékesíti a hazai csapat huszonkilencedik találatát a vége előtt két perccel, és Müller ismét bombáz egyet. Gonzales ballövőből betalál, amire Szepesi révén jön a válasz, ezzel bellítja a mérkőzés végeredményét, 31-27.

Ambros Martín értékelése: „Gratulálok a Metznek a küzdelemért amit mutattak, tudtuk hogy nem lesz sétagalopp a mai meccs. Ha egyetlen pillanatra kihagyott a koncentrációnk, azonnal megtorolták. A meccs során egyszer fent, egyszer lent volt a teljesítményünk, de a küzdőszellemünk elismerésre méltó, soha nem adja fel a csapatunk. Számomra az is biztató, hogy ha a védelmünk nem fog ki jó napot, akkor támadásban tudjuk kompenzálni, ha pedig a támadások nem mennek túl jól, akkor a védelmünk lesz sokkal szilárdabb. Igazi csapatmunkát mutattunk tehát. A győzelmen túl az is fontos eredmény, hogy ma bejutottunk a legjobb 8 közé. ”

Korsós Dorina így látta a mai meccset: „Fárasztó volt a sok hullámzás, hogy mindig vissza kellett hoznunk az elveszített előnyünket. A legnehezebb periódus a második félidő eleje volt, amikor bent maradtunk kicsit az öltözőben. Utána viszont tudtunk korrigálni, igazi csapatként játszottunk, és ezért tudtuk megnyerni a meccset.”

Jeremy Roussel nyilatkozata: „Nagy lehetőségnek éltük meg azt, hogy a Győr ellen játszhattunk, és emiatt egyáltalán nem volt rajtunk nyomás. Inkább a szívünkből játszottunk, néha a fejünkkel is. A vereség miatt persze nem vagyok elégedett, de a küzdőszellemünkkel igen.”

A Metztől Kristina Liscevic nyilatkozott: „Egy rendkívül tapasztalt csapat ellen léphettünk pályára idegenben, és a kemény játék rengeteg energiát elvett belőlünk, így a végére nem maradt elegendő erőnk. Sajnos nem sikerült nyerni, de még Metzben is találkozunk.