Duda a szavazatok 35,2%-át kapta meg, tíz százalékkal megelőzve a második helyezett román Cristina Neagu-t. Klubunk beállósa, Heidi Löke a harmadik helyen végzett.

Néhány kérdés erejéig sikerült a Brazíliában gyógyuló győztessel kontaktálnunk:

Gratulálunk Duda, nagyon büszkék vagyunk Rád. Hogyan értesültél a győzelemről, mi volt az első reakciód?

A brazil válogatott marketinggel foglalkozó kollégája hívott fel a jó hírrel, éppen vásárolni voltam a férjemmel. Felvettem a telefont, és gratulált, innen tudtam meg. A férjem nyakába borultam, legszívesebben ugráltam volna, de sajnos a térdem miatt ezt még nem tehetem. Kicsit később felhívtam a családomat és a legjobb barátaimat, együtt örvendeztünk.

Eddig hány gratulációt kaptál?

Hű, rengeteget, csak whatsupp-on majdnem 200-at. A telefonom is egész nap csörgött, sok brazil újságíró hívott, sajttájékoztatót is tartottunk, nagyon jó volt. Aztán persze rengeteg üzenet jött a családomtól és a szurkolóktól is, lassan elkezdem megválaszolgatni őket.

Mi a legszebb emléked a tavalyi évből?

Természetesen a második BL-megnyerése, mi más! :-)

Mit üzensz a szurkolóknak?

Minden szurkolónak és kézilabda barátnak nagyon köszönöm a támogatását, külön azoknak, akik vették a fáratdságot és szavaztak is rám. Nagyon boldog vagyok, hogy elnyertem a díjat, és ennek természetesen a szurkolók is részesei!

Gratulálunk Dudának, a 2014-es év világ legjobb női játékosa cím elnyeréséhez, és Heidinek az újabb szép sikerhez!