Igazi visszavágóra készülnek a lányok, akik ma Pérről útnak indulnak Norvégiába, hogy legyőzzék a legnagyobb csoportellenfelet, a Larvikot. A legalább egygólos győzelem a csoportelsőséget jelentheti számunkra, amely a negyeddöntő ellenfelünk szempontjából nem jelentéktelen. Nagy tehát a tét, ennek fényében készültek a lányok a héten. A felkésülésről Szepesi Ivettet és Ambros Martínt kérdeztük:

Szepi, hogyan készültetek a héten, mire helyezte Ambros a fókuszt?

Ugyanolyan felkészülés zajlott mint bármelyik meccsre, nagyon kell koncentrálnunk a védekezésre, most is ezen lesz a fő hangsúly. Nem szabad esélyt adni a Larviknak a gyors lerohanásokra, mert ebből sajnos akadt egy pár a győri meccsen.

Van-e a csapaton belül igazi revans hangulat?

Természetesen igen, hatalmas a motiváció bennünk, hogy megmutassuk, iganis le tudjuk győzni a Larvikot. Ehhez mindenkinek 120%-ig oda kell tennie magát, de ha végig képesek vagyunk koncentrálni, akkor meglesz a győzelem.

Ambros most első sorban a mentális felkészítésre helyezte a hangsúlyt, Ambros, hogyan zajlott a lányok felkészítése?

A szokásos taktikai felkészítésen túl ezen a héten első sorban arra koncentráltunk, hogy mentálisan ráhangolódjunk a norvégiai meccsre. Tisztán megfogalmazott cél van előttünk: le kell győzni a Larvikot abban a tudatban is, hogy ők az egyetlen csapat a két csoportban, akiknek hibátlan a mérlegük. Ehhez pedig tökéletes játékot kell játszanunk, a meccs minden percében, támadásban, védekezésben egyaránt.

Szerinted megvan-e a győzelembe vetett igazi hit a csapatban?

Azt gondolom, hogy igen. Hiszen mi is elképesztő teljesítményt tettünk le az asztalra eddig is, a rengeteg nehézség ellenére megmutattuk, hogy ugyolyan szinten vagyunk mint a Larvik. Csak rajtunk múlik a győzelem, ha nem adunk ajándék labdákat, esélyt nekik, akkor meg fogjuk verni őket.

Bajnokok Ligája Középdöntő 4. forduló, Larvik

2015.február 28. 18.30

Larvik HK-Győri Audi ETO KC

Játékvezetők: Cacador-Nicolau (POR), EHF delegátus: Förström (FIN)

Közvetíti: DigiSport 1

Hajrá ETO!