A magazin szerkesztői 60 százalékban a sportteljesítményt, 40 százalékban pedig a tudatos márkaépítést vették figyelembe a rangsor kialakításánál. Az elismerésről Anita így nyilatkozott:

"Sok díjat kaptam a pályafutásom során, de mivel ezúttal nemcsak a sporttlejesítmény számított, ez kicsit mást is jelent számomra, köszönöm a zsűrinek az elismerést! Az az érdekes, hogy nekem mindig csak az eredmény volt a fontos, hogy nyerjünk egy-egy meccsen, vagy az adott világversenyen, soha nem építettem tudatosan márkát a személyemből. Mindig is azt szerettem volna, ha Görbicz Anitáról a kézilabda jut az emberek eszébe, ezért nagyon örülök hogy ilyen formában is elismertek!" nyilatkozta az ETO babát váró klasszis irányítója. Anita a mai napig minden hazai meccsen ott szurkol a csapatnak a lelátón, méghozzá nem is egyedül, mert ahogy elárulta nekünk, kisfia igencsak együtt él a meccsekkel, hatalmas a mozgolódás a pocakban.

Az alábbiakban egy részletet közlünk abból az interjúból, amely a díj kapcsán a magazinban megjelent:

Hogy éli a mindennapjait egy világklasszis? Van ügynököd, aki elintéz helyetted dolgokat, hogy te csak a sportra tudj koncentrálni?
Ekkora luxusban nem élek, nem is szeretnék. Szeretem magam intézni a dolgokat.
Az anyagi jólét mennyire volt fontos neked? 2005-ben a világ legjobbjának választottak, több ajánlat is érkezett hozzád, legendás edzők akartak a csapatukba.
Akkoriban a pénz nem volt fontos nekem.
NB I-es irányítóként megkerested, amit megkerestél, nem kellett több?
Nem éltem rosszul, de azt sem mondom, hogy olyan jól kerestem a csapattársaimhoz képest. Soha sem foglalkoztam azzal, ki mennyit keres. Sőt, inkább mások kértek tőlem tanácsot, mikor szerződést hosszabbítottak.
A karrieredben eljött az a pont, amikor már a Győrnek volt fontos, hogy megtartson. Jobb alkupozícióban voltál.
Igen, ilyenkor szükség volt a menedzserre. Nekem soha sem az volt a fontos, mennyi pénzt adnak. Mindig az számított, hogy kikkel fogok játszani a következő idényben, milyen lesz a csapat, tudunk-e majd nyerni? Persze beszéltek arról, hogy a Győrben a Görbicz mondja, meg ki jöjjön, dehogy is. Fontos volt, hogy azokat a sikereket, amikről álmodtam, itt Győrben érjem el. Így utólag már elmondhatom: soha sem akartam elmenni innen.
2005 után mennyire voltál ahhoz közel, hogy távozz?
Volt egy nagyon jó ajánlatom Dániából. Olyan szerződést kaptam, amire azt mondták, írjak a pontozott vonalra olyan összeget, amilyet csak akarok.
Kaptál egy ilyen szerződést? Ilyen sztorit eddig csak Lionel Messiről hallottam!
Bárcsak én lennék Győr Messije (nevet)! Kaptam egy ilyen ajánlatot, igen. De kint Dániában csak napi egy edzés van, mellette a játékosok vagy dolgoznak, vagy edzhetnek, ha akarnak.