1.félidő
A vendég csapat kezdi a támadást a mérkőzés kezdetén, nálunk a védőfalat Löke, Sen, Kovacsics, Szepesi, Litre és Bódi alkotja, mögöttük Herr a kapuban. A teltházas mérkőzésen hatalmas szurkolással kezdődik a mérkőzés. Támadásban Müller a pályán, Litrét váltja. Az első találat a vendégcsapatnak Ardean által kerül a kapuba, amire a Kovacsics azonnal felel. A harmdik percben hétmétereshez jut a Nagybánya, amit Do Nascimento végez el eredményesen. A második hazai találat Müller átlövésének köszönhető. Müller egy szép bejátszással Lökét hozza helyzetbe. Belül védekezés miatt újra büntetőt dobhat a román csapat. Sen egy csellel megveri ellenfelét. Herr ziccert hárít, 4-4 a tízedik percben. Háromperces gólcsendet Löke töri meg egy Aquilartól kapott labdával. Védekezés-támadásban Litre és Müller folyamatosan cserélnek. Az első félidő idusán döntetlen az állás (5-5). Lerohanásból a románok lőnek gólt. Ambros Martín kikéri első idejét. Aquilar is bemutatkozik egy szép betöréssel középen. A győri első hétméteres kimarad, Kovacsics elvéti (6-7). Müller azonban nem hibázik, egyenlít a tizennyolcadik percben. Nem sokáig marad az állás, a Nagybánya átveszi a vezetés a következő támadásban. Újabb hétmétereshez jutunk, amit Korsós is kihagy. Hornyák, Korsós, Knedlikova a pályán. Davydenko szélső találatával két góllal vezet az ellenfél a huszonkettedik percben (7-9). Hornyák szépít balátlövőben a hosszú felsőbe. A mérkőzés első kiállítását a Nagybánya kapja. Hornyák betörése büntetőt érdemel, amit Kovacsics most belő, ezzel lefaragva hátrányunkat. Korsós szép találatával át is vesszük a vezetést (10-9). Aquilar betörésből kiharcolja a negyedik büntetőnket, amit Kovacsics értékesít. Müller átlövésből bombáz egyet a hosszúba, amivel beállítja az első félidő állásást, 12-10.

2. félidő
Mi kezdjük a támadást, és elsőre Müller be is talál, majd Kovacsics következik. Majd újra Müller villan egyet. Hétméterest harcol ki az ellenfél. Talpról elenged Sen egy bombát. A románoknál Ardean szépít. Bódi egy szép szélső góllal mutatkozik be. Müller bevarázsolja Löke kezébe a labdát, ami újabb hazai találatot eredményez. Müller újabb átlövéssel növeli előnyünket, majd Korsós is hozzáteszi a magáét (20-15) a tizenegyedeik percben. Löke egy varázslatos találattal jelentkezik. Majd Kovacsicsé a következő. Sent leültetik két percre pihenni. Egymást követően két indításgóllal szépít a Nagybánya. Müller nem engedi, hogy felkapaszkodjon az ellenfél, újra egy bombát küld a kapura. Hornyák egy szoknyát lő (24-20). Löke újabb kényszerpihenőt kap. Grimsbö veszi át a kapu védelmét Herrtől, és szép védésekkel mutatkozik be. Knedlikova egy csellel megverve ellenfelét belövi a huszonötödik győri gólt. Az ellenfél szépít Makeeva találatával. Müller azonban most sem tud hibázni. Kovacsics újra a büntetővonalnál bizonyít. Abbingh szépít a Nagybányánál. Planéta labdaszerzéssel teremt újabb esélyt a gólra, de fölé lövi. Makeevat kiültetik a játékvezetők a huszonnyolcadik percben, amit meg is hálálunk egy Hornyák-találattal. A nézők állva tapsolnak az utolsó percben a győri lányoknak. A románok büntetőt lőhetnek, aminek védésére Csapó érkezik a hazai kapuba. A Nagybánya belövi, de a hazai lányoknak még van idejük egy válaszgólra Knedlikova találatával, és a kapuban még Csapó is hárít egyet. A végeredmény 29-23, hat góllal nyer a Győri Audi ETO. 

Ambros Martín értékelése: „Kemény hét van mögöttünk, és előttünk is. Gratulálok az ellenfélnek azért a küzdeni tudásért, amit mutattak az egész BL középdöntő során. A mai meccsen az volt számomra a legfontosabb, hogy amikor hátrányba kerültünk, akkor sem veszítettük el a koncentrációt. A támadójátékunk kiváló volt ma, a védelemben voltak hiányosságok, de jó úton haladunk, van időnk, hogy kijavítsuk a hibáinkat. Tudjuk, miben kell még fejlődnünk, összességében elégedett vagyok a csapattal.”

Susann Müller így látta a mai meccset: „Igazi kemény meccset játszottunk, az első félidőben akadtak még problémáink, nem jól járattuk a labdát, nem volt meg az igazi sebességünk. A Nagybánya is jó védekezést mutatott, ezért nem ment olyan jól a játékunk. A második félidőre azonban sikerült felpörögnünk, jól ment a labda, jó döntéseket hoztunk, és ez meghozta az eredményt, növelni tudtuk az előnyünket.”

Tone Tiselj nyilatkozata: „Úgy látom, életem legnagyobb kihívása az, hogy egyszer végre legyőzzem a Győrt, eddig maximum döntetlent sikerült elérnem ellene. A szezon legnehezebb hete van mögöttünk, egy hét alatt 3 iszonyú kemény meccset játszottunk, ez volt a legkeményebb. Igyekeztem ezért cserékkel frissíteni a csapatot, ez az első félidőben jobban sikerült. A második játékrészben a támadásban sok hibát követtünk el, a cseréink sem sikerültek olyan jól, és ezt a Győr kíméletlenül kihasználta. Viszont 50 percen át partnerei voltunk az ETO-nak. Csodás ez az Aréna, és véleményem szerint a legjobban szervezett klub otthona. Remélem, sok tanulságot tudunk levonni a mai meccsből, készülünk az utolsó BL-középdöntőre.”

A Nagybányától Camilla Herrem nyilatkozott: „Nagyon jól kezdtük a meccset, az első félidőben szinte végig csapatként játszottunk, meg is látszott az eredménye. A szünet után viszont egyéniessé vált a játékunk, az ETO gyakorlatilag azt csinálta, amit akart. A védelmünk nem állt össze, tulajdonképpen ez volt a kulcsa a vereségünknek.”