Négy hét alatt mindössze egy találkozót játszott az Audi-ETO, így igazán nincs könnyû helyzetben Róth Kálmán, a címvédő együttes vezetőedzője a mai FTC elleni idegenbeli rangadó előtt.

„Bevallom, nehéz megmondani, milyen formában van a csapat. Nem túl szerencsés, ha ennyi pihenő van a szezon során. Igyekeztünk hasznosan tölteni az elmúlt időszakot, s úgy gondolom, ez sikerült is. Fizikálisan jó állapotban van a gárda, s a válogatottak is egészségesen tértek vissza, sőt, némelyikükre igencsak ráfért egy kis sikerélmény" – kezdte Róth Kálmán.

Ami komoly gondot okozhat, hogy Görbicz Anita arcüreggyulladása miatt három hétig nem edzett, a válogatott mérkőzéseket is kihagyta.
„Fokozatos terhelés mellett próbáltuk Anitát felhozni. Az biztos, hogy pályára lép, de még közel sincs hatvanperces állapotban. Elsősorban támadásban számítok rá, a védekezést nélküle kell megoldani. Biztató ugyanakkor, hogy Gogirla egyre jobb formába kerül, így Radulovics hiányában is bízom benne, hogy a belső emberek meg tudják oldani ezt a szerkezeti hiányosságot" – folytatta a szakvezető, aki elmondta: a játékosok egyéni villanásai dönthetik el a találkozót.

„A két csapat ismeri egymást, nem igazán tudjuk egymást már meglepni. A Fradinak egy veresége már van, így nekik nagyobb a veszítenivalójuk, mert ha mi győzünk, akkor komoly lépéselőnybe kerülünk velük szemben. Természetesen a célunk ez" – tette hozzá Róth Kálmán.
A hazaiak mestere, Németh András az elmúlt héten a válogatottat vezette Szlovákia legjobbjai előtt. Azt megelőzően pedig a klubcsapatával a dániai Szuperkupában volt jelenése. Túl sokat tehát ők sem készülhettek a rangadóra.

„Tudtuk, hogy így alakul a program. Sajnos délelőttönként kevesen vagyunk edzésen, és csak délutánonként tudunk taktikát gyakorolni. Szerencsére mindenki egészséges. Jelenleg a győri a legjobb magyar csapat, jó lenne ellene nyerni. Ebben az idényben nem reális, hogy a bajnoki címet tûzzük ki célul magunk elé, de szeretnénk megnehezíteni az ETO dolgát" – mondta Németh András.