Egy szezont a Mosonmagyaróvár kézilabdacsapatánál töltöttél, előtte viszont hosszú évekig a futballklubot erősítetted..

Igen, tizenegy évvel ezelőtt kerültem az ETO FC-hez technikai igazgatónak. Kereken egy évtizedet töltöttem el az Arénával szemközti oldalon.

Mivel foglalkoztál pontosan technikai igazgatóként, mennyiben hasonlít ez a kézilabdás klubmenedzseri szerepközhöz?

A két pozíció tulajdonképpen majdnem azonos feladatokat takar, a futballklubnál az én feladatom volt a felnőtt csapat és az utánpótlás teljes logisztikájának megteremtése: felszerelések, edzőtáborok, utaztatások, étkezések, edzések feltételeinek megteremtése, stb. A kézilabda klubnál ezeket a feladatokat a klubmenedzser tölti be, ahogy kezdem megismerni, a feladatokat átvenni. Persze a tíz év alatt hatalmas változás, fejlődés zajlott a futball klubban: amikor odaérkeztem, 5-6 fővel működött, és ez több mint 100 főt tett ki, amikor tavaly távoztam. Ez annak tudható be, hogy az összes ingatlan, a stadion, az Akadémia, az energiaellátás, stb. mind a klub tulajdonában volt, és az ott dolgozók mind az ETO FC alkalmazottjai voltak.

Hogy kerültél egyáltalán a sport közelébe?

Végzettségemet tekintve testnevelés-földrajz szakos tanár vagyok, egy évet tanítottam is, és gyerekkorom óta futballoztam. Én már gyerekként az ETO-ban nőttem fel, ott szocializálódtam, az ETO-család tagjának tartom magam. A kötődésem az oktatáshoz megmaradt, hiszen a focistáknál is tartottam például utánpótlás-edzéseket, amit nagyon szerettem csinálni.

Megfordultál kézilabda meccseken is?

Hogyne, aki az ETO-családnak tagja, az figyelemmel követte az összes sportág történéseit. Rengeteg meccsen voltam, és az utóbbi egy évben pedig számos utánpótlás meccset is láttam.

Mi az, amit eddig láttál, tapasztaltál a kézilabda klubnál?

Az Audi ETO kézilabdacsapat abszolút a tökéletességre, a maximumra törekszik a pályán, az eredményeket tekintve, és én azt látom, hogy ugyanez a törekvés a klubvezetésben, a háttérmunkát tekintve is. Ezt nagyon fontosnak tartom, hiszen egy világszínvonalú produkcióhoz világszínvonalú feltételeket is kell teremteni. Azt gondolom, hogy mindenki, aki itt dolgozik, büszke lehet az eredményekre, a magas színvonalú, alkotó háttérmunkára. Jómagam is hatalmas felelősségnek és kihívásnak érzem ezt az új pozíciót, és nagyon bízom benne, hogy a mögöttem lévő tapasztalattal hozzá tudok járulni a Klub további sikereihez. Ezúton is köszönöm a Klub vezetőségének a bizalmat, amelyet nekem szavazott, egyben a Mosonmagyaróvári Kézilabda Klub elnökének, Tenk Gábornak az elmúlt évben nyújtott támogatását is.

Gyulának jó munkát kívánunk az ETO KC-ban, és sok közös sikert!