Az ikervári utánpótlásban régóta edzősködő Horváth János azért tartja jónak ezt a kupát, mert a felkészülési időszakban kapnak játéklehetőséget a játékosok, valamint „a Cell Kupa előtt a szakmai stáb az ETO családon belül láthatja, ebben a korosztályban a játékosok közül kit, hol, hogyan lehet bevetni.”
A bázisközpont edzője Kun Attila is azt hangsúlyozta, hogy a felkészülési időszakban adódott játéklehetőséggel a csapatok olyan taktikai elemeket tudnak gyakorolni, amit igazán csak éles szituációkban lehetséges. „Azt is jó érzés látni, hogy ebben a korosztályban milyen nagy számú tehetséges gyermek kézilabdázik.”
A legfiatalabb ETO családtag, a székelyudvarhelyi műhely edzője, Sándor Alíz az egyes csapatok közötti erőviszonyok megtapasztalásának lehetőségét emelte ki. „Kiderült számunkra, hogy sokat kell még dolgoznunk, de látjuk az irányt. Emellett nagy élmény a lányoknak, hogy a világsztárok közvetlen közelében lehetnek, és ugyanazon a pályán játszhatnak. Fontos az is, hogy az edző kollégákkal is megismerkedhetünk, és szeretnénk a most kialakult jó viszonyt tovább ápolni.”
A kozármislenyi csapatot vezető Vártokné Szabó Ágnes jó próbának tartja a család kupát a gyermekbajnokság felkészülésére. „Itt olyan csapatokkal mérhetjük össze tudásunkat, akikkel a déli régióban nem találkozhatunk. Ez mindenképpen hasznos a lányok szempontjából. Egyébként nagy élmény a gyerekeknek, mikor megjelenik egy-egy híresség az arénában töltött idő alatt.”
Remete Róbert, a csornai lányok edzője maximálisan örül ennek a kezdeményezésnek. „Ha lehet, még több ilyenre lenne szükségünk, mert így pontosan láthatjuk, hogy egy-egy korosztályban hol kellene tartanunk. Annak ellenére, hogy ez a mostani csapat egy újonnan alakul társaság, jól látjuk, honnan hová kellene eljutnunk.”
A dunaszerdahelyi Mészáros Ildikó edzőnő ugyan egy kicsit nehéz helyzetben volt kollégáihoz képest, mert nem a saját csapatával érkezett a tornára, de örül a családi összejövetelnek, „mert összeismerkedhetnek távol lakó, magyar ajkú lányokkal, akiknek életében központi téma a kézilabda. Ezek a gyerekek ezután is tartani fogják a kapcsolatot, és ha nem is lesznek profi játékosok, a kézilabda szeretete biztosan megmarad bennük.”

I. Leier ETO Család Kupa
Audi Aréna Győr
2015.08.11-13.
2. játéknap
EREDMÉNYEK
Csorna – Győri Audi ETO: 7 – 29 (3 – 16)
Kozármisleny – Dunaszerdahely: 25 – 10 (13 – 5)
Ikervár – Székelyudvarhely: 27 – 23 (11 – 10)
Dunaszerdahely – Győri Audi ETO: 5 – 40 (2 – 20)
Kozármisleny – Székelyudvarhely: 23 – 25 (14 – 14)
Ikervár – Csorna: 27 – 16 (12 – 8)