ETO meccsprogram:

Győri Audi ETO KC – WHC Radnicki Kragujevac (SRB)
2015. szeptember 12. szombat, 16.30, Drammen (NOR)

Játékvezetők: Mandak – Rudinsky (SVK)

EHF delegátus: Dugall (GER)

Helyosztók:

2015. szeptember 13. vasárnap, bronzmeccs: 14.30, döntő: 17.00
 

A Sport 1 televízió minden mérkőzésünket élőben közvetíti.

Elődöntős szerb ellenfelünk eddig egy alkalommal szerepelt BL-kvalifikációs tornán, az elmúlt szezonban. Akkor sikerült a dán Midtjyllandot legyőzniük, de a főtáblára kerülésért vívott döntőt elveszítették a horvát Podravka Vegetával szemben. A korábbi években a KEK-ben és az EHF Kupában szerepelt a csapat. Jelenleg ők a szerb bajnoki cím védői, és a Szerb Kupát is megnyerték az elmúlt szezonban. Tagjai között szinte teljes egészében szerb játékosok vannak. Idén tétmérkőzést még nem játszottak, déli szomszédunknál még nem kezdődött el a bajnokság.

Amennyiben sikerrel vesszük a szombati akadályt, akkor vasárnap a Glassverket (NOR) – Dalfsen (NED) mérkőzés győztesével vívjuk a döntőt a főtáblára kerülésért.

Az egy kivétellel holland játékosokból álló Dalfsen csapat sorozatban harmadszorra próbálkozik a BL-főtáblára kerüléssel. Nincsenek könnyű helyzetben, mert a tavaszi bajnokcsapat szinte teljesen kicserélődött: a játékosok többsége a német és dán ligába igazolt, helyüket pedig fiatal játékosokkal töltötték fel. A csapat legidősebb tagja a 23 éves Fabienne Logtenberg, az átlagéletkor pedig mindössze 20 év.

A norvégok között is egyetlen külföldi játékost találunk, a svéd kapus, Martina Thörn személyében. A Glassverket BL-újonc, most játszik először kvalifikációs mérkőzést. A csapat edzője győzelmet vár az első mérkőzésen, és csapatunkat várja ellenfélnek a 17 órakor kezdődő vasárnapi döntőbe.

Az ETO-lányok már úton vannak Norvégiába, bár az osztrák határzár miatt egy szlovákiai vargabetűvel jutottak el a bécsi reptérig, ahonnan Osloba tartanak. Nem utazott a csapattal Görbicz Anita, Orbán Adrienn és Tóth Gabriella, viszont első BL-útjára indult az ifjú Hársfalvi Júlia.

A szurkolóink is úton vannak már északra, egy 50 fős küldöttség indult busszal Drammenbe, ahol további 20 helyi magyar szurkoló csatlakozik a táborunkhoz. A lányok tehát nem fogják magukat egyedül érezni Norvégiában sem, 70 magyar drukker segíti őket a BL-főtáblára kerülésben.

Várunk mindenkit a képernyők elé szombaton és vasárnap, szurkoljunk együtt csapatunknak!

Hajrá ETO!