Első interjúalanyunk Radványi László, a PricewaterhouseCoopers cégtársa, az elnökség egyik fontos gazdasági és vezetői tanácsadója.

Laci, van-e sportoló múltad, sportoltál-e valamit, és milyen szinten?
Nagyon sok mindent sportoltam/sportolok, amatőr szinten. Focizok, kosarazok, síelek, vitorlázom, szeretek lovagolni, teniszezni, és mostanában még a futásra is rá tudom venni magamat.

Mióta követed az ETO meccseit?
Kamasz korom óta nagyon szeretem a kézilabdát. Az ETO meccseit is sokat láttam, de körülbelül 5 éve, hogy minden meccset próbálok követni legalább TV-ben vagy interneten keresztül.

Mikor lettél elnökségi tag?
2014-ben.

Pontosan mivel foglalkozik a PwC? 
A PwC a világ egyik legnagyobb pénzügyi, gazdasági tanácsadó szervezete, a magyar piacon 1989 óta van jelen. Itthon két irodánk működik, egy Budapesten, egy pedig Győrben.
Cégünk fő tevékenysége a könyvvizsgálat, másik két nagy üzletágunk az adótanácsadás és az üzleti tanácsadás. Legfőbb törekvésünk, hogy megoldásokat találjunk azokra a bonyolult üzleti problémákra, amelyekkel a vezető nemzetközi és hazai vállalatok, közintézmények, illetve társadalmi szervezetek naponta szembesülnek.

A PwC-nél tulajdonos/cégtárs vagy, ezt a szakmai tudást hol lehet egy sportklub működtetésénél alkalmazni?
Első sorban az ETO-hoz köthető üzleti jellegű kérdésekben tudok segíteni. A klub szakmai működése mellett nagyon fontos, hogy stabil, fenntartható gazdasági lábakon álljon. Mind az utánpótlásunk, mind a nagy csapat pénzügyi működtetésében, szponzor-, TAO-rendszeren keresztüli finanszírozási kérdéseiben próbálok folyamatosan segíteni. A klub belső folyamatinak átalakításában is használom az üzleti életben szerzett tapasztalataimat. A magyar sportéletben egyedülálló módon az ETO rendelkezik egy részletes összefoglaló tanulmánnyal, amely a potenciális támogatók részére összefoglalja az ETO szponzorációjából származó anyagi és egyéb közvetett hasznokat. Az elemzést támogatási együttműködésünk keretében a PwC Magyarország készítette klubunknak.
Az elnökségi üléseken egyébként a fentieken túl a szakmai kérdéseket is megosztja velünk Elnök Úr, és nyitott a nem szakmai hátterű elnökségi tagok véleményére is. Ezeket a témákat különösen szeretem, mert a saját szakterületemen kívüli kérdésekről tudok gondolkodni/tanulni.

Mennyiben különbözik szerinted egy sportszervezet működése egy cég működésétől?
A céljaiban. A cégek elsődleges feladata a fentartható profitorientált működés, illetve az üzleti értékük növelése. A sportszervezet számára az éves eredmény csak óvatossági szempontból fontos, az alapvető cél, hogy a rendelkező források és a kiadások összhangban legyenek, azaz a sportszervezet ne adósodjon el, ne élje fel forrásait. Az elsődleges cél a sportszakmai sikeresség, amely a klubunk esetében az utánpótlási rendszerünkből kikerülő játékosok felkészültségében, a felnőtt csapat eredményeiben és a magyar kézilabda sport eredményeihez, népszerűségéhez való hozzájárulásunkban mérhető.

Két gyermeked van, milyen idősek, és ők milyen gyakran járnak a meccsekre?
Benjámin fiam 4 és fél éves, Panni lányom 3 múlt. Évente öt-hat meccsre eljönnek velem, de Őket még első sorban az érdekli, hogy mikor lehet Misivel a meccs után labdázni a pályán. Azt viszont nagyon szeretik, hogy lehet jó hangosan kiabálni, hogy hajrá ETO.

Tévében nézik-e a meccseinket?
Szokták, de hosszasan még nem köti le Őket. Egy-két közvetítésen mutatta Őket a kamera, azokat a részeket már legalább százszor újra kellett nézni Velük.

Fognak-e kézilabdázni?
Remélem. Azt szeretném, hogy próbáljanak ki minél több sportot, aztán eldöntik, hogy mivel szeretnének komolyabban foglalkozni.

Mi a legszebb emléked, és a legfájóbb pillanatod az ETO-val kapcsolatban?
A legszebb élményem 2013.05.05-i első BL-győzelem. A legfájóbb talán, hogy tavaly kikaptunk a Fraditól a bajnoki döntőben.

Melyik meccsünk volt a legnagyobb élményed?
Egyértelműen, 2013.04.11-i utolsó 9 perc. (Az ominózus ETO-Valcea BL-elődöntő.. (a szerk.)) 

Milyen szezont prognosztizálsz idénre?
Nagyon jók leszünk!!

Hogy látod az ETO jövőjét az elkövetkező 3-4 évre?
A nagy csapat biztosan a világ élvonalában lesz, és a folyamatosan erősödő utánpótlási rendszerünk ehhez egyre több tehetséges fiatallal fog hozzájárulni.

Köszönjük Laci, további jó munkát kívánunk az elnökségben, és bízunk benne, hogy bejönnek a várakozásaid!

Hajrá ETO!