Csaba, van-e sportoló múltad, versenyszerűen, vagy amatőr szinten sportoltál-e? Most mozogsz-e valamit?
Igen van, versenyszerűen kézilabdáztam általános iskolás koromtól egészen felsőfokú iskolai tanulmányaim befejezéséig, illetve rövid ideig birkóztam is. Sajnos rendszeresen nem mozgok, nem sportolok. Időnként futok, illetve a kedvenc hobbim a horgászat is sportnak számít, azt rendszeresen űzöm.

Mióta követed a kézilabdát?
Általános iskola alsó tagozatos voltam, amikor elkezdtem az iskolában a rendszeres kézilabda edzéseket. Ettől az időponttól datálódik a kézilabda nyomon követése, szeretete. Nagy rajongója voltam a veszprémi Építőknek, a Honvéd férfi csapatának, a Vasas női csapatának és az ETO férfi csapatának is.

Az Aréna beruházás egy hatalmas projekt volt a város számára is, bizonyára Számodra is, elképesztő gyorsasággal épült fel ez a szép komplexum. Így visszatekintve voltak holtpontok, amikor úgy érezted, nagy csúszás, nagy problémák állnak előttetek?
Minden nap egy holtpont volt a 10 hónap alatt, az utolsó kettő hónapban pedig minden perc, de hittem benne, hogy megvalósítjuk és kész lesz a létesítmény. Soha nem gondoltam csúszásra, soha nem gondoltam az előttünk álló akadályok, megoldandó feladatok nagyságára, mindig a megoldást kerestem, kerestük a kollégákkal, hisz igen jó csapattal dolgozhattam együtt.

A várthoz képest mekkora feladat egy ilyen létesítmény üzemeltetése?
Hosszú évek üzemeltetési tapasztalatával felvértezve, tisztában voltam az üzemeltetési feladatokkal, nem értek váratlanul. Természetesen nagyon sok feladatunk van, naponta új kihívásokkal, igényekkel, de ahogy azt a Győr Projekt Kft-n belül szoktuk mondani „kezeljük a problémát”.

Mi a nehezebb: megépíteni, vagy üzemeltetni?
Nincs különbség, ami a lényeg, hogy mindkettő változatos és érdekes és nap, mint nap látni a produktumot.

A tervekhez képest sikerült-e hatékonyan üzemeltetni, van-e elegendő program, telítettség?
Pénzügyileg a tervezett számok szerint alakul a létesítmény gazdálkodása. Kihasználtság tekintetében pedig szinte 100%-on működünk, hisz minden hétvégén van vagy sport, vagy kulturális rendezvény az Audi Arénában. Az egyes rendezvények látogatottságának növelésével, a nézőszámok emelésével, a szolgáltatások minőségi javításával, illetve bővítésével kell még az üzemeltetési hatékonyságunkat növelni.

Mi a Te eredeti szakmád?
Kettő diplomám van, egy műszaki menedzseri, illetve egy ingatlangazdálkodási szakértő. Egész eddigi pályafutásom során ingatlanfejlesztéssel, ingatlangazdálkodással foglalkoztam, munkahelyi mérnökként kezdve és végigjárva a szakmai ranglétrát.

Mi az, amiben a legtöbbet tudsz segíteni a Klub elnökségének munkájában?
Természetesen a klub létesítményi vonatkozású feladataiban, döntéseiben, azok előkészítésében, legyen az utánpótlás edzéslehetőség, vagy nézőszám növelésével összefüggő.

Volt-e már korábban ilyen megbízatásod?
A GYAC elnökségi tagjaként végzek hasonló tevékenységet, illetve korábbi munkahelyemen is végeztem hasonló feladatokat, igaz nem konkrétan sportegyesületnél.

Szereted-e csinálni, betekinteni egy sportszervezet működésébe?
Igen, amely kihívás és egyben nagy megtiszteltetés is számomra.