A nézők főleg a bírók egy-egy ítélete, valamint néhány brutális belemenés miatt háborogtak, ugyanakkor önfeledten élvezték a nemzetközi szintû küzdelmet, amelyben rutinos világklasszisokat és fantasztikus tehetséggel megáldott fiatalokat egyaránt megcsodálhattak.

Különösen érdekes volt a két irányító (Szucsánszki Zita, Görbicz Anita) játéka, mert nemcsak motorjai és karmesterei voltak csapatuknak, hanem igen eredményesen is kézilabdáztak. A Fradi másik vezéregyénisége, Tóth Tímea is remekelt, akárcsak a folyamatosan csúcsformában levő Lucia Uhraková, a mezőny legeredményesebb játékosa, aki kilencszer talált be Herr Orsolya kapujába. Pedig a győri hálóőr szintén jó napot fogott ki, térdsérüléséből felépülve újra válogatott formában védett.

A vendégcsapatban megszokott módon Görbicz Anitára épült mind a védekezés, mind a támadás. Akkor következett döntő fordulat a csatában, amikor a klasszis irányító bokasérülés miatt körülbelül negyedórára kivált a küzdelemből. Az addig rendre hátrányban lévő FTC kitûnő játékkal kihasználta a Győr pillanatnyi zavarát. A hajrában már hiába tért vissza a sántikáló Görbicz, mert Szucsánszki, Uhraková, Tóth, Németh Helga és Katarina Harisová a hajrát is jobban bírta, mint a bajnoki címvédő Győr aranylányai.