Kornél, Te pénzügyi szakember vagy az Audinál, és az utóbbi egy évben már a központban, Ingolstadtban dolgozol. Mi volt itthon a feladatköröd, hogyan kerültél ki, és mivel foglalkozol most?

Az elmúlt 18 évben természetesen végigjártam az összes szükséges lépcsőfokot az Audi Hungaria pénzügyi terültein. Az utolsó feladatom a Főkönyvi és Eszközgazdálkodás Osztály vezetése volt. Ez magában foglalta a klasszikus főkönyv, a tárgyi eszköz könyvelés és a treasury funkciókat is. Logikus lépés volt a karrieremben, hogy kipróbáljam magam az anyavállalatnál is. Nagyon örülök, hogy erre meg is kaphattam a lehetőséget. Ingolstadtban jelenleg a szállitói könyvelés osztályt vezetem, ami nagyon leegyszerűsítve azt jelenti, hogy ötven kollégámmal együtt mi felelünk az összes számla határidőre történő kifizetéséért. Persze a valoságban regényt lehetne írni ennek a feladatnak a változatosságáról.

Hogyan és mikor kerültél bele az ETO elnökségébe?

2011 óta mondhatom el magamról, hogy már nem csak szurkolóként, hanem az Audi Hungaria képviseletében tevékenyen is részt vehetek a klub életében. Ma is pontosan emlékszem a sajtótájékoztatóra, amikor bemutatták az új elnökségi tagokat. Nagyon büszke voltam és vagyok mind a mai napig is, hogy részt vehetek a világ legjobb női kézilabda klubjának a vezetésében.

Mely területekkel foglalkozol leginkább, hol hasznosítod az üzleti szakmai tapasztalatodat az elnökségen belül?

Mivel a pénzügyek világából jövök, így alapvetően a pénzügyi és finanszírozási témák állnak a legközelebb hozzám, de az elnökségi üléseken természetesen mindenki minden témával kapcsolatosan elmondja a véleményét. Fontos, hogy ez így legyen, mert a sok különböző vélemény ütköztetéséből lehet a végén a legjobb döntéseket meghozni. És ebben nemcsak a klasszikus management kérdések, hanem sportszakmai kérdések is benne foglaltatnak. Nagyon érdekes és tanulságos megérteni, hogyan gondolkozik egy Ambros Martín kaliberű stratéga, vagy hogy miként értékel egy helyzetet az elnökségben a valódi szakmaiságot képviselő Róth Kálmán, Vanyus Attila vagy éppen a világ nem is olyan rég még legjobb kapusa, Pálinger Katalin.

Milyennek látod az ETO pénzügyi hátterét, helyzetét? Egy profi klubnál ez az egyik legfontosabb tényező…

Azt gondolom, hogy ez a klub kiváltságos helyzetben van, hiszen teljes mellszélességgel mögötte áll fő támogatóként az AUDI, es természetesen ugyanígy Győr város maga is. Ezen kívül rendkívül fontosak a helyi kötődésű vállalkozások is, akik ezt tökéletesen kiegészítik a saját hozzájárulásukkal. Ez így együtt egy egészséges finanszírozási modell. Persze mindez csak egy nagyon jó alapot jelent a sikerekhez. Ebben az anyagiakon kívül még nagyon sok ember munkája benne van a szakmai stábtól kezdve a játekosokon keresztül a csodás szurkolótáborig.

Sportolsz-e, és mit?

Igen, természetesen sportolok. Egész életemet meghatározta a sport. Sport tagozatos iskolába jártam Veszprémben. Itt kézilabdáztam és fociztam is több-kevesebb sikerrel. Ma futok, squassolok illetve konditerembe járok, de télen nem maradhat ki a síelés sem. Az elmúlt három évben már jön velem síelni a 11 éves nagy lányom is. Néha bizony össze kell szedjem magam, ha tartani akarom vele a tempót..

Mióta követed az ETO-meccseket?

Na erre biztosan nem tudok egyertélmű választ adni. :) Veszprémi kötődésem révén természetesen óriási kézilabda rajongó voltam es vagyok, és amióta csak emlékszem, szurkolok az ETO-nak és a Veszprémnek.

Milyen gyakran tudsz hazajárni és kijönni meccsre?

Minden hétvégén jövök haza Győrbe, és próbálok minden fontos meccsen ott lenni. Ez nagyrészt az itthoni meccseket jelenti, de ha tudok, elmegyek idegenbe is a csapattal. Nagyon remélem, hogy Szkopjéban is ott tudok majd lenni.

Van egy kislányod, ő kézilabdás lesz-e?

Probálkozott a sportággal, de azt hiszem Ő inkább megmarad szurkolónak. Sokszor együtt szurkolunk a csapatnak. Ő korábban úszott, most pedig táncolni jár. Én nem erőltetek semmit, de az azért fontos, hogy meglegyen a szükséges mozgása.

Hogyan látod az ETO mostani helyzetét?

Úgy látom, hogy erős csapat épül ebben az évben, és ha a tavalyi sérüléshullám elkerül bennünket, akkor szerintem nagyon jók leszünk idén.

Mit prognosztizálsz erre a szezonra?

A szakmai stáb nagyon keményen dolgozik azon, hogy összeálljon a játékunk. Ez már sokszor látszik, de meg sok munka van. A csúcsformára nem most van szükség, hanem a Final Fouron. Biztos vagyok, hogy ott már nagyon jók leszünk.

És az elkövetkező 5 évre?

Ez a csapat egészen biztosan ott lesz a következő öt évben az európai elitben. Ez alatt maximum 3-4 csapatot értek. Lehet hogy nem minden évben nyerünk BL-t, hiszen a vetélytársaknak is ugyanez a célja, de mindig meg fogjuk probálni..