Ambros, mire fókuszáltok  az edzéseken?

Amellett hogy gyakoroljuk a saját elemeinket, azon túl azzal telnek ezek a napok, hogy elemezzük az ellenfél támadásait és védekezéseit, keressük az erősségeiket, amelyre koncentrálnunk kell, és keressük azokat a gyengéket, amelyeken keresztül meg tudjuk őket fogni.

És melyek ezek a fontos pontok?

A Midtjylland tipikus skandináv, gyors kézilabdát játszik. Kőkeményen védekeznek, és igyekeznek ebből labdát szerezni, amellyel villámgyorsan megindulnak, és próbálnak könnyű gólokat szerezni. A fő fegyverük tehát a gyors ellentámadás. Nekünk az a célunk, hogy ne adjuk el a labdát, tehát nagyon labdabiztosan kell támadnunk. Fontos, hogy megpróbáljuk a játék sebességét mi diktálni, és a saját játékunkat játszan. Ha a saját tudásunk, tempónk, stílusunk szerint megyünk vasárnap, akkor meglesz a győzelem.

Három meccs egy héten belül, ebből két kemény BL-mérkőzés, ez elég kemény sorozat, milyen a csapat fizikai állapota?

Úgy látom, hogy az elmúlt hónapokban sikerült jól felkészülni erre a sorozatra, tudtuk, hogy az október-november ilyen lesz. A csapat erőnlétileg nagyon jó állapotban van, és bízom benne, hogy a koncentrációval sem lesz gond.

Hogy van Kari tenyere?

Tegnap már kipróbálta edzésen, és egész jól ment neki a védés. Persze vigyázni kell rá. Már a mai napra is biztosan sokkal jobban lesz. Konzultálunk az orvosokkal is, mert Kari természetesen nagyon szeretne már vasárnap játszani, de csak akkor engedjük, ha erre megkapjuk az orvosi jóváhagyást is.
 

Tomori Zsuzsi a hétközi meccsen pihenőt kapott, hogy a vasárnapi BL-összecsapásra fel tudjon újra töltődni:

Nagyon készülünk, hiszen jól kezdtük a szezon, ezt szeretnénk megtartani. Ez lesz az első hazai BL meccsünk, hazai közönség előtt, szeretnénk itthon jól indítani. A dánok nagyon "kellemetlen" ellenfelek, tipikus északi, gyors kézilabdát játszanak. Erre készültünk egész héten. Nagyon gyorsan a visszarendeződésben is. Arra készülünk, hogy nagyon feszes játékkal, koncentrált védekezéssel magunkhoz tudjuk az előnyt venni. A Vardar elleni meccsen úgy tudtunk nyerni, hogy hatvan percen át koncentráltan védekeztünk, erre szükségünk lesz most is. Nagyon bízom benne, hogy nyerünk, mindent megteszünk ezért. 

A mérkőzésre még kaphatók bérletek és jegyek a www.jegymester.hu oldalon, a győri Látogatóközpontban és a helyszínen.

2015. október 25. vasárnap 19 óra, Audi Aréna Győr

Győri Audi ETO KC - Midtjylland FC

Női Kézilabda Bajnokok Ligája csoportmérkőzés 2. forduló

Játékvezetők: Tetyana Rakytina, Iryna Tkachuk (UKR)

EHF ellenőr: Monique Alsemgeest (NED)

A mérkőzést a SPORT2 élőben közvetíti, továbbá honlapunkon élő szöveges tudósítást adunk.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a beléptetés nemcsak a főbejáratnál, hanem az 1-es út felőli Aréna bejáraton is zajlik.

Hajrá ETO!