Az osztrák bajnok olyan ellenfelekkel került össze csoportjában, amelyek mindannyian szerepeltek az eddigi két FINAL4 esemény valamelyikén. Emiatt mindenképp nehéz a dolga a magyar Kovács Ferenc edző csapatának.
Az elmúlt öt évben a Hyponak nem sikerült a továbbjutás a csoportküzdelmekből. Az idei kihívásokról így nyilatkozott Gerhard Haidvogel ügyvezető igazgató: Csapatunk jelenleg a fiatalítás és a lokális csapat kialakításának folyamatát éli, ezért az idei BL még nagyobb kihívást jelent számunkra. A csoportmeccseken célunk az, hogy minél tovább tudjuk majd tartani az ellenfeleket, mert tisztában vagyunk azzal, hogy három rendkívül tapasztalt és erős csapattal kell megküzdenünk.
A fiatal csapat egyik legtapasztaltabb tagja a magyar Mehlmann Ibolya, de Mosonmagyaróvárról is érkezett játékos az osztrák csapatba Kiss Kitti személyében.

A Hypo első BL-csoportmérkőzését a dán Midtjyllanddal játszotta, amely a dánok 33-21-es győzelmével végződött. A csapat erősségei az irányító Kovács Patricia és a kapus Olga Sanko voltak, akiknek közreműködésével az első 40 percben sikeresen állták a Midtjylland rohamait.

A Vardar Skopje gyorsan, mindössze 11 perc alatt eldöntötte a  meccset  az  osztrákok ellen,  amelynek  végeredménye 25-38 lett. A macedónok minden téren az osztrák bajnok fölé magasodtak, így a Vardar edzői elkezdhették forgatni a csapatot, és lehetőségük nyíltkipróbálni a különböző taktikai elemeket. A Hypo kapusa, Olga Sanko ezúttal is a legjobb játékosnak bizonyult.

Csapatunk ma kettő, holnap egy edzéssel készül harmadik idei BL-meccsére.

Bajnokok Ligája csoportkör 3. forduló

Hypo Niederösterreich - Győri Audi ETO KC

2015. október 31. szombat 20.25

Maria Enzersdorf

Játékvezetők: Robert Schulze, Tobias Tönnies, GER