Szandrával nagyot fordult a világ az elmúlt néhány hónap alatt. A gimnazista a nyáron igazolt Vácról a fővárosba, pedig a csúcsderbin akár egy csapatban is játszhatott volna unokanővérével, hiszen a bajnok győriek is érdeklődtek utána.

- A nyáron a Fradi mellett a Győr is szeretett volna leigazolni. Emlékszem, Mónikát kérték meg, próbáljon meg rábeszélni arra, hogy hozzájuk írjak alá - mesélte Zácsik.

- Mind a ketten imelyiek vagyunk, de mivel Mónika idősebb nálam, ezért sohasem játszottunk egy csapatban. Persze jó lett volna, és idén volt is rá esély, de úgy érzem, jó döntést hoztam azzal, hogy az FTC-hez írtam alá. Itt sokkal több játéklehetőséget kapok, mint esetleg Győrött kaptam volna.

A két sportolóról senki sem mondta volna meg szerdán, hogy rokonok. A lányok cseppet sem kímélték egymást a rangadón, és a játék hevében bizony néha becsúszott egy-két keményebbnek tûnő közbelépés.

- A pályán nem barátkozunk. Ott Szandi is ellenfél, mint bárki más. Ez az egy hely van a világon, ahol nem számít az, hogy rokonok vagyunk - csatlakozott a beszélgetéshez mosolyogva Mónika.

- Szandra nagy tehetség, a védekezésben még javulnia kell. Büszke vagyok, hogy ilyen fiatalon idáig eljutott. Remélem, hozzám hasonlóan minél hamarabb megkapja majd a magyar állampolgárságot, és együtt játszhatunk a válogatottban. Azt hiszem, szüleinknek ez lesz a legnagyobb öröm.