A Bajnokok Ligája jelenlegi címvédője szintén csoportelsőként végzett ősszel a Bukarest, Savehof, Lublin összetételű csoportban, csupán egy döntetlen meccsük volt a Bukaresttel szemben hazai pályán, így hét ponttal érkeztek a középdöntőbe.
A kétszeres BL-győztes (2012, 2015) és egyszeres BL-döntős (2014) montenegrói csapat gólerejét a Győrött is jól ismert Katarina Bulatovic (38 gól eddig a BL-ben), és a világbajnokság legjobbjának megválasztott román Cristina Neagu (37 gól) adják. A két átlövőn túl a két gyors lábú balszélső: Pavicevic és Mehmedovic, valamint az irányító Milena Knezevic, férjezett nevén Raicevic, illetve a beálló Dragana Cvijic is a csapat erősségei.

A Buducnosttal több évre nyúlik vissza a közös történelmünk, és az elmúlt öt évben az összecsapások rendre rangadókat jelentettek. Bizonyára sokan emlékeznek a 2012-es BL-döntőre, amelyet végül idegenben kapott kevesebb góllal a Podgorica nyert meg (29-27, 25-27), elhódítva ezzel a BL-trófeát. A következő évben korán revansot vettünk: a középdöntők során először 27-17-re vertük meg őket a Magvassy Sportcsarnokban, majd 21-22-re kaptak ki saját otthonukban, elbúcsúzva ezzel a Bajnokok Ligájától. A 2013/2014-es szezonban többször is találkoztunk velük: a középdöntők során egyik meccsen sem bírtunk egymással, itthon és Podgoricában is döntetlent játszottunk (23-23, 26-26). A szezon végén azonban nem fért kétség hozzá, hogy melyik a jobb csapat, a Budapest Sportarénában egyértelmű győzelmet arattunk, 21-27-re vertük őket az újabb trófeáért. Tavaly már elkerültük egymást, a Buducnost pedig végigverte Európát és másodszorra is felült a trónra.

EHF Női Bajnokok Ligája Középdöntő
Győri Audi ETO KC – Buducnost Podgorica
2016. január 9. szombat, 16 óra, Audi Aréna Győr

Játékvezetők: Robert Schulze, Tobias Tönnies (GER)
EHF-delegátus: Klaus Dieter Convents (BEL)

A mérkőzést a SPORT1 élőben közvetíti, továbbá honlapunkon élő szöveges tudósítást adunk.

Felhívjuk kedves szurkolóink figyelmét, hogy a mérkőzésre időben érkezzenek meg, elkerülendő a bérletek kiadása miatti esetleges torlódást.