Igazi parázs hangulatú edzésekkel készül a csapat a pénteki meccsre, ahol a svéd Savehofot fogadjuk otthonunkban, az Audi Aréna Győrben. Ambros Martín maximális figyelmet és hőfokot követel meg a csapattól az edzéseken is, pont úgy aprítják egymást a lányok, mint élesben. A tegnapi edzésen például olyan pofonok és faultok csattantak, amelyekhez képest Podgoricában Heidi Löke és Dragana Cvijics csak simogatták egymást. Szükség is van azonban erre a hőfokra, hogy a játékosok felpörögjenek a megfelelő fordulatszámra, hiszen a szezon hátralévő meccsein egyre nehezebb ellenfelek és meccsek következnek. 

Ambros Martín az elmúlt hétről és a felkészülésről nyilatkozott: "Tanulságos volt számunkra a podgoricai meccs, amelyet a későbbiekben be tudunk építeni a munkába. Egyrészt megerősített abban, hogy egy ilyen szintű csapat ellen mint a jelenlegi BL-címvédő, nem engedhetünk meg több perces hullámvölgyeket, hiszen kíméletlenül megtorolják. Másrészt viszont örülök, hogy a csapatban volt fizikai és mentális erő, hogy visszajöjjön a meccsbe, mindkét félidőben, ami a jövőre nézve is bíztató. Keddtől már a következő meccsre készülünk, hazai pályán is meg kell vernünk a Savehofot, és tovább kell fejlődnünk, hiszen még mindig messze van a szezon vége, addig sok lépést kell megtennünk. Ami fontos, hogy a negyeddöntőbe már biztosan továbbjutottunk, de a csoporthelyezés tekintetében nem spekulálunk, az előttünk álló meccsre koncentrálunk, amelyet meg akarunk nyerni, és folyamatos fejlődést felmutatni."

Orbán Adrienn így készül holnapra: "Kötelezőnek tekintjük holnap a két pont begyűjtését, szükségünk van rá, de legfőképp arra, hogy mindig jobb játékot tudjunk mutatni. A felkészülésünk nemcsak a Savehof elemzéséből áll a héten, hanem saját vasárnapi hibáinkat is alaposan kielemeztük, hogy a továbbiakban javítani tudjuk őket. Az edzések nagyon kemények, harcosak, de nincs mese, nagyon komolyan kell vennünk minden ellenfelet, mert innentől már nincs könnyű meccs."