A Hódmezővásárhely után ismét egy a papírforma szerint könnyû ellenfél várt a listavezető ETO-ra hazai pályán. A Makó a tabella utolsó előtti helyéről szeretne ugyan előrébb lépni, ahhoz mégis csodának kellett volna történnie, hogy mindezt a BL résztvevő ellen kezdje meg. Az ezúttal is Görbicz nélkül kiálló zöld –fehérek már az elején szerették volna eldönteni a két pont sorsát, hogy aztán pihenhessenek az alap játékosok.
A makói csapat mindössze a 9. percig bírta a lépést tartani, 3–3 után azonban megléptek a hazaiak, s akkor lőttek gólt, amikor akartak. Miután a védekezés és a kapusteljesítmény is nagyszerû volt, gyorsan nőtt a két gárda között a különbség. Az első 30 perc végén 21-7 volt az állás.
Szünet után csak az volt a kérdés, hogy a cserékkel ismét megakad-e egy kicsit a gépezet, ám ezúttal ugyanolyan folyamatos volt a bajnok játéka, mint az első félidőben. Az ászok ekkor már pihenőt kaptak Róth Kálmántól.
A találkozó kétségkívül legnagyobb pozitívuma, hogy a mindössze 16 éves Drávai Gyöngyi az utolsó húsz percben ellenállhatatlanul játszott. A fiatal átlövő – akivel a napokban kötött ötéves szerződést a klub – lett a találkozó legeredményesebb játékosa 6 találattal. Az ETO végül idei gólrekordot javítva 42-16-ra nyerte a meccset.