Ambros Martín játékosai a mérkőzés alatt kökemény, stabil védőfala mögött Grimsbö remek kapusteljesítményt nyújtott. Az Audi ETO első perctől nagy iramot diktált, számos eredményes lerohanást és gyors ellentámadást láthatott a hálás győri közönség. A játékosok lövőkedve nem lankadt, és sorra megtalálták a fővárosi ellenfél védőfalán a réseket. Amorim színes támadójátékkal hat gólig jutott, bemutatott szép átlövéseket, betöréseket és talpról elengedett labdákat. Knedlikova szélen több indítást érvényesített, de felállt fal ellen is többször betalált a ferencvárosi kapuba. Löke hozta formáját, kiállításokat és büntetőket szerzett, és lőtt bomba gólokat. A második félidő első tíz percében pici hullámvölgybe került a csapat, ami néhány eladott labdában nyilvánult meg, de a jó védekezéssel ezt kompenzálta az ETO. Az ellenfél a nagy iramot a mérkőzés utolsó negyedére már láthatóan nem bírta, többször követtek el védekezésbeli hibákat, amit a győri lányok rendre kihasználtak. A második félidőben fokozatosan nőtt a rába-parti előny. A mérkőzés végére szenzációs teljesítménnyel, tizenhárom gólos különbséggel aratott győzelmet a Győri Audi ETO KC.

Ambros Martin vezetőedző: „Büszke vagyok a csapatra, hogy a teljes meccsen maximálisan koncentráltunk végig! A nagy előny birtokában sem engedtünk ki. Remek védekezés és fantasztikus kapusteljesítmény jellemzett minket. Ez egy komoly arányú győzelem, de ha most nem koncentrálunk eléggé, még meglephet minket a Ferencváros.”

Kovacsics Anikó: „Gratulálok a csapatomnak a mai mérkőzésért! Nem számítottam ekkora arányú sikerre. Tudtuk, hogy többet kell nyújtanunk ezen a meccsen, mint a múlt héten. Mindannyian boldogok vagyunk!”

A visszavágóra április 9-én 17:00-tól az Audi Aréna Győrben kerül sor.

Győri Audi ETO KC:
Kendlikova 4, Alstad, Löke 6, Hársfalvi 1, Görbicz 1(1), Kovacsics 4, Sulland 3(3), Lakatos, Amorim 6, Orbán, Groot 5, Broch 1, Kiss, Grimsbo

Szép volt Lányok! Hajrá ETO! Hajrá Győr!